fbq
larkinin_perhe_P_Ae_Ae2_8a5c2470b1.jpg

Muistatko Oi ihana toukokuu -sarjan? Uutuusversio alkaa nimellä Larkinin perhe

Rakastetusta Oi ihana toukokuu -sarjasta saadaan odotettu uusi versio. 1950-luvulle sijoittuvan Larkinin perheen keskiössä on valloittavista persoonista koostuva rehevä ja maanläheinen suurperhe.

Perheen isä, pappa Larkin (Bradley Walsh), on pidetty paikallinen romukauppias. Joviaalin ja ruoka suussa puhuvan maalaisen mutkattomuus ei kuitenkaan vetoa kaikkiin, ja niin kutsuttu hienosto katsookin miestä nenänvarttaan pitkin. Aloitusjaksossa Larkin joutuu heti ongelmiin, kun yksi hänen lapsistaan pakittaa perheen kuorma-autolla nokkavan pukumiehen urheiluauton lyttyyn. 

Suurisydämisen maalaismamma-Larkinin roolin näyttelee pitkän linjan näyttelijä Joanna Scanlan (mm. Tyttö ja helmikorvakoruBridget Jones’ Baby). Loistavana kokkina tunnettu emäntä kantaa sapuskaa pöytään miehensä lisäksi kuudelle nälkäiselle lapselleen.  

Lapsista vanhin, Mariette (Netflix-sensaatio Bridgertonista tuttu Sabrina Bartlett), on täysi-ikäinen ja paljastaa aloitusjaksossa kaihoavansa Kentin kreivikunnasta kohti mannereurooppalaista suurkaupunkielämää, mitä maailaisidyllissä elävien vanhempien on vaikea ymmärtää.

Suuret saappaat täytettävänä

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kullakin Larkinin perheen näyttelijällä on suuret saappat täytettävänään, jos sarjaa vertaa Oi ihana toukokuuhun. Vuosina 1991 ja 1993 ilmestyneessä sarjassa pappa Larkinia esitti rakastettu näyttelijä Sir David Jason, joka muistetaan Suomessa hyvin myös pitkäaikaisesta roolistaan komisario Frostina.

Mutta vaatimaton ei ole uutuussarjassa papan rooliin astuvan Bradley Walshinkaan ansioluettelo: hänet on nähty mm. sarjoissa Doctor WhoKova laki: Lontoo ja Britannian pitkäikäisimmässä saippuasarjassa Coronation Street

Jasonin tunnetuksi tekemä romukauppias ei kummitellut Walshin roolisuorituksen takana. Brittiläisen Radiotimes-verkkosivuston artikkelissa Walsh tunnustaa nähneensä sarjan alkuperäisversiosta ehkä yhden jakson joskus 1990-luvulla. Hänellä ei siis ollut mitään aikomusta alkaa kopioida Jasonin legendaarista roolisuoritusta. 

Marietten roolissa oleva Barlett ja mamman roolissa oleva Scanlan niin ikään perivät raskaan manttelin. Oi ihana toukokuu -sarjassa Mariettena nähtiin sittemmin Oscarinkin voittanut filmitähti Catherine Zeta-Jones. Mammana ysärillä puolestaan loisti mittavan TV-uran tehnyt Pamela ”Pam” Ferris

Ehtaa maalaisnostalgiaa

British Period Dramas -verkkosivuston haastattelussa Bradley Walsh sanoo Larkinin perhe -sarjan olevan todellinen perhearvojen puolestapuhuja. Hän arvelee, että sarjan lämminhenkisyys koskettaa etenkin nyt koronapandemian aikaan, kun ihmiset ovat joutuneet etäälle toisistaan. Lisäksi sarja kuvaa idyllistä maalaiselämää aikana, jolloin jatkuva kiire ei vielä kurittanut ihmisiä. 

– Sarja sijoittuu aikaan, jolloin ihmisillä ei ollut puhelimia, internettiä eikä jatkuvaa kiirettä. Jos tarvitsit jotain, sitä oli pyydettävä kasvotusten. Uskon, että voimme oppia paljon katsomalla Larkinin perhettä, Walsh toteaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Larkinin perhe TV1-kanavalla perjantaisin klo 19.00. 

Seuraa meitä somessa