fbq
Kuntavaalit2021_00010rm4_fc709a3f77.jpg

Kuntavaalien tulos selviää tänään

Kuntavaalien tulos ratkeaa tänään TV1:n ja Yle Areenan suorassa Tulosilta-lähetyksessä. Yle seuraa ääntenlaskennan etenemistä ja on mukana vaalitunnelmissa eri puolilla Suomea. Asiantuntijavieraiden kanssa studiossa keskustelevat ja juontajina toimivat Matti Rönkä ja Piia Pasanen. Tv-lähetykseen on saatavilla suomenkielinen ohjelmatekstitys, ja Yle Areenassa on valittavissa rinnakkaislähetyksessä suomenkielinen viittomakielinen tulkkaus.

Suora ruotsinkielinen Kuntavaalien vaalivalvojaiset ruotsiksi -lähetys käynnistyy Yle Teema & Femillä klo 19.50. Kuntavaalien tuloslaskentaa seurataan niin valtakunnan tasolla kuin rannikkokunnissakin. Asiantuntijana toimii valtio-opin professori Åsa von Schoultz, ja ohjelman toimittavat Carin Göthelid, Ann-Charlotte Åkerholm ja Peik Österholm

Radion puolella ääntenlaskennan etenemistä seuraa Radio Suomi. Lähetystä tehdään Ylen aluetoimitusten ja radion ajankohtaistoimituksen yhteistyönä. Alueiden osuuksissa voi seurata oman alueensa tuloksen valmistumista ja valtakunnallisessa osiossa kuulla koko maata koskevat kommentit. Pasilan studiossa juontajina ovat Aki Laine ja Päivi Neitiniemi. Asiantuntijana on professori Elina Kestilä-Kekkonen.

Vaalipäivän tapahtumia seurataan hetki hetkeltä myös Yle.fi:ssä. Sunnuntai-iltana klo 20.00 avattava tulospalvelu kertoo ääntenlaskennan etenemisestä reaaliajassa, ja Ylen politiikan toimittajien analyysit avaavat tuloksen merkitystä.

Maanantaiaamuna teemasta jatkaa klo 6.25 TV1:n Ylen aamun ja Yle Radio 1:n Ykkösaamun yhteinen Ylen vaaliaamu-lähetys. Millaisiin tunnelmiin kunnissa herätään vaalipäivän jälkeen, ja millaisia muutoksia vaalitulos tuo kuntien päätöksentekoon? Asiantuntijoina lähetyksessä ovat muun muassa professori Elina Kestilä-Kekkonen sekä Ylen vaaliasiantuntija, yliopistonlehtori  ja vaalitutkija Sami Borg.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kuntavaalit 2021 tulosilta käynnistyy TV1:ssä ja Yle Areenassa sunnuntaina 13.6. klo 19.30.

Seuraa meitä somessa