fbq
Godzilla x Kong: The New Empire

Katso katsoi ennakkoon: Downton Abbey -stara jää hirviöhulinassa jalkoihin

Pääsiäisen suuri hirviöleffa EI ole se, joka voitti juuri erikoistehoste-Oscarin. Giganttista erikoistehostevyörytystä sekin silti tarjoaa.

Godzilla x Kong: The New Empire

Tieteisseikkailu ***

Godzilla x Kong: The New Empire -elokuvan Lennokas tarina on suoraan jatkoa saman ohjaajan Godzilla vs. Kong -elokuvalle. Maapallon sisällä piilevässä toisessa maailmassa elävää jättigorillaa ottaa päähän ja varsinkin hampaaseen. Ystävälliset ihmiset auttavat haljenneen hampaan korjaamisessa, mutta Kongin valtakunnassa muhii suurempikin haaste, joka hänen (vai sen?) pitää selvittää yhdessä kohtaamansa vihaisen pikkujättiapinan kanssa. Toisaalta Kongin perivihollinen Godzillakin alkaa käydä levottomaksi, eikä tyydy enää makoilemaan majapaikaksi ottamansa Colosseumin sisällä. Lopulta klassikkohirviöiden pitääkin yhdistää voimansa ja ottaa tiimiin vielä vähän apuvoimiakin, jotta uusi vihulainen saadaan kukistettua.

Kyllä siellä seassa jotain ihmissankareitakin pullikoi, mutta paitsi kokovertailussa, niin myös kiinnostavuudessaan ja karismassaankin nämä jäävät täydellisesti elokuvan päätähtien eli mellastavien jättihirviöiden jalkoihin. Jopa ja varsinkin debyyttinsä tässä leffasarjassa tekevä Downton Abbey -tähti Dan Stevens.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Vaikka hirviöhulina alkaa jossain kohti puuduttaa, niin filmin eduksi on sanottava, että digitaalisuudestaan huolimatta se tekee kunniaa elokuvahistorian alkuhämärälle. Nytkin tarinaa näet kerrotaan poikkeuksellisen paljon ilman dialogia, puhtaasti ilmeiden, eleiden ja toiminnan kautta.

O: Adam Wingard. N: Rebecca Hall, Brian Tynee Henry ja Kaylee Hottle. (USA 2024). 115 min. 

Ensi-ilta: Ke 27.3.

Elokuvaesittely: Godzilla ja King Kong tappelivat, kumpi voitti?

Seuraa meitä somessa