fbq

Helmeri Pirinen kärsi hermokivuista Erikoisjoukoissa: "Eihän siellä kivaa ollut"

Helmeri Pirinen linjaa, että Erikoisjoukot oli rankka kokemus.

Helmeri Pirinen on yksi neljästätoista julkkiskilpailijasta, jotka osallistuvat Erikoisjoukot-ohjelmassa erikoisjoukkojen pääsykokeisiin valmistavalle koulutusleirille. Kilpailijoiden fyysistä ja henkistä kestokykyä koetellaan ohjelmassa perusteellisesti.

Helmerille hyvän peruskunnon tuo skuuttaus. Lisäksi hän harrastaa jääkiekkoa ja jalkapalloa.

- Valmistauduin leirille juoksemalla painoreppu selässä. Yritin myös tehdä vähän lihaskuntotreeniä. Sitä olisi kyllä voinut tehdä enemmän, Helmeri taustoittaa Katsolle.

Tässä ovat Erikoisjoukot-kilpailijat – mukana Anni Vuohijoki, Noora Räty ja Susanna Koski

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Leirillä hän huomasi, että kroppa ei ehtinyt missään vaiheessa palautua kunnolla, ja yöunet jäivät vähiin. Paikat menivät jumiin, ja ylirasituksesta seurasi hermokipuja.

- Vedin sata lasissa. Lähdin kisaan sellaisella asenteella, että kun täältä lähden, minua ei jää harmittamaan, että jotain olisi jäänyt vielä piippuun, Helmeri summaa.

Helmeri on huojentunut siitä, että vaikka kroppa oli äärirajoilla kuvauksissa, hänelle ei jäänyt mitään fyysistä vammaa riesaksi.

– Eihän siellä kivaa ollut, mutta porukan yhteisöllisyys oli mahtavaa, Helmeri luonnehtii.

Aikanaan armeijassa Helmeri kävi Reserviupseerikoulun. Hän on sotilasarvoltaan reservin vänrikki.

- Silloin kysyttiin sopimussotilaaksi. Mutta minua ei ole koskaan kiinnostanut sotilasura. Toki jos sota syttyisi, niin sitten lähtisin tietenkin kotimaata puolustamaan, Helmeri totesi.

Erikoisjoukot Nelosella 12.3. alkaen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Seuraa meitä somessa