fbq

Hän on Diili-voittaja!

Diilin finaalissa lopulta vastakkain olivat Aini Mäensivu ja Niklas Nukari.

Diilin finaalitehtävänä Aini Mäensivulla ja Niklas Nukarilla oli konseptoida ja järjestää tapahtuma, jonka voisi toteuttaa kulttuurikeskus Korjaamolla, jonne ohjelmassa haettiin johtajaa.

Niklas konseptoi yrityksille tapahtumasarjan, joka sisältää vuosittain 10 tapahtumaa. Hän järjesti kuusi tuntia kestäneen pilottitapahtuman arki-iltapäivänä.

Aini taas loi konseptin nimeltä Uudet aamut, jota hän kertoi suunnitelleensa jo vuosia. Kyseessä oli alkoholittomaan elämäntyyliin ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin nojaavat viikonlopun aamubileet.

Kummatkin saivat avukseen jo pudonneita Diili-kilpailijoita. Ainin tiimi otti asiakseen, että jokaisen tuli sitouttaa tietty määrä ihmisiä tulemaan paikalle. Niklas taas luotti siihen, että he saivat jaettua viestiä yrittäjien kanavissa laajalle, mutta he eivät tapahtumapäivänä tienneet lainkaan, ketä paikalle oli tulossa vai oliko ketään.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Ainin tiimissä olivat pudonneista kisaajista Miki Puikkonen, Salme Kokko ja Elias Mäkinen.

Lopputulos oli, että Niklaksen tapahtumassa oli vain muutama vieras. Haasteeksi muodostui, että kohderyhmään kuuluvat yrittäjät ja päättäjät olivat tapahtuma-aikaan töissä. Lisäksi ihmisiä ei yritetty värvätä lisää enää sen jälkeen, kun tapahtuma oli alkanut.

Ainin tapahtuma puolestaan oli menestys. Tupa oli täynnä, tapahtuma oli hyvin organisoitu ja Ainin johtamistaidot saivat paljon kehuja.

– Aini on monipuolinen johtaja. Se näkyy siinä, että hän on osannut roolittaa tiimin oikein, hän on osannut hyvin kokonaisvaltaisesti rakentaa tätä päivää. Se kertoo siitä, että Ainilla selvästi tällä hetkellä pysyy kokonaistilanne ja kokonaiskuva erittäin hyvin hallussa. Aini pysyy myös aitona omalle tyylilleen, ja aito johtaja on uskottava, neuvonantaja Amel Gaily hehkutti.

Johtoryhmä arvioi, että Niklaksen tekeminen jäi puolitiehen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Hämmentävää, miten menestynyt kaveri on ollut aiemmassa elämässä, kun sitten ottaa huomioon, minkälaisia mahalaskuja on ollut tehtävät, joissa hän on itse tosi pienellä porukalla saanut johtaa ja tehdä asioita, Jaajo Linnonmaa pohti.

Neuvonantaja Toni Lähde mainitsi puolestaan, että Aini saattaa antaa muiden kävellä ylitseen. Toisaalta häntä kehuttiin monilahjakkuudeksi, joka on luotettava vastuunkantaja ja erinomainen ihmisten kanssa, eikä nosta itseään esille.

Jaajo ilmoitti, että on päättänyt valita voittajaksi ja Korjaamon uudeksi johtajaksi Ainin.

– Se, miten sä olet kasvanut kauden aikana, mä näen että susta tulee ihan huippujohtaja, Jaajo ennusti.

Itkua ja naurua vuorotellen päivän aikana vääntänyt Aini oli riemuissaan.

– Mä olen tosi kiitollinen itselleni siitä, että mä uskalsin lähteä ja ottaa haasteen vastaan. Ihan mieletöntä, että mä pystyn istumaan tässä ja sanomaan, että mä olen Korjaamon uusi johtaja.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Diili-kausi katsottavissa Ruudussa.

Seuraa meitä somessa