fbq
20240319 HELSINKI. Arman Alizad. KUVA: ATTE KAJOVA

Arman Alizadin yllättävä paljastus: "Olen epäsosiaalinen erakko"

Mun maailma -uutuussarjan ohjaaja Arman Alizad karttaa television reality-sarjoja ja viihdeohjelmia.

MTV Katsomossa alkaa keskiviikkona (27.3.) Arman Alizadin ohjaama uutuusdokumenttisarja Mun maailma, jossa ääneen pääsevät suomalaiset nuoret aikuiset.

Pääosassa ovat transmies Aron, angolalaissyntyinen muotisuunnittelija-jalkapalloilija Mauro, uskovainen Hanna, dj Theo sekä kaksi vuotta sitten halvaantunut Elli. Heistä jokaisella on unelma ja tavoite. Kun elämässä tulee eteen käännekohta, on ihmisen tehtävä päätöksiä.

Joel Harkimo lähtee vaaralliselle maailmanympäripurjehdukselle – äidiltä jyrkkä kommentti

Armanin on luonteva samaistua nuorten kipuiluun. Yksi hänen elämänsä suurista käännekohdista osui 1970-luvun lopulle, kun perhe pakeni Iranin islamilaista vallankumousta Yhdysvaltojen kautta Suomeen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
– Haluan, että moni löytäisi sarjasta samaistumispintaa ja yhtymäkohtia. Vanhemmat katsojat taas voisivat peilata omaa nuoruuttaan, Arman sanoo Mun maailma -uutuussarjasta.

– Elin kahden maailman ja kulttuurin välissä, mutta siellä keskellä oli oma maailmani. Kotona olin Iranissa, ja ulos lähtiessäni Suomessa. Näitä kahta maailmaa erotti kuuden sentin paksuinen kerrostalon ovi, Arman kertoo."

Televisio on ollut Armanin työkenttä jo yli 20 vuotta. Dokumentaristiksi hänet ajoi puhdas uteliaisuus.

– Viimeisimmällä kuvausmatkallamme kuvaaja sanoi, että olen kuin pikkulapsi aikuisen kropassa.

Arman tunnustaa olevansa perusluonteeltaan epäsosiaalinen erakko, jolle julkisuus on täysin toissijaista. Tässä myös syy siihen, ettei häntä nähdä reality-sarjoissa tai viihdeohjelmissa.

Armanille dokumentin teossa suurin haaste on osata ottaa välillä etäisyyttä kiinnostaviinkin aiheisiin. – Etäisyys auttaa tarkastelemaan omia ennakkoasenteita, joita ihmisellä on aina.

– En ole koskaan tehnyt telkkaria sen takia, että olisin telkkarissa. Julkisuus ei kiinnosta minua. En juurikaan anna haastatteluja tai vieraile muiden ohjelmissa. Jos minua pyydetään ohjelmiin, mietin, mitä siellä tekisin, Arman toteaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Mun maailma nähdään MTV Katsomossa keskiviikkona 27. maaliskuussa. 

Mäkihyppääjän tiukka kuri jätti jäljet Toni Niemiseen: "Ruokavalio oli häiriintynyttä"

Seuraa meitä somessa