fbq

Aku Hirviniemen Hirttämättömät ja Mikko Leppilammen Comeback − tässä ovat vuoden 2023 vähiten katsotut kotimaiset elokuvat

Nämä kotimaiset elokuvat eivät keränneet suuria katsojamääriä.

Vuoden 2023 katsotuin kotimainen elokuva tulee olemaan hyvin suurella todennäköisyydellä Aki Kaurismäen Kuolleet lehdet (ensi-ilta 15.9.), joka on saanut Suomen elokuvasäätiön mukaan 18. joulukuuta mennessä 235 819 katsojaa. Toisella sijalla on Maria Sidin ohjaama Risto Räppääjä ja villi kone (ensi-ilta 17.2.2023), 205 355 katsojaa ja kolmospaikalla Jalmari Helanderin Sisu (27.1 .2023), jolla on 182 771 katsojaa.

Alla näet listauksen vuonna 2023 julkaistuista kotimaisista elokuvista, jotka eivät keränneet suuria katsojamääriä verrattuna suosituimpiin elokuviin. 

Mukana listalla on vain fiktioelokuvia. Mukana ei ole dokumenttielokuvia, alle tunnin mittaisia tai kansainvälisiä vähemmistöyhteistuotantoja.

Koputus (ensi-ilta 22.2.2023) 34 386 katsojaa

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kolme aikuista sisarusta Matilda (Saana Koivisto), Mikko (Pekka Strang) ja Maria (Inka Kallén) palaavat keskellä metsää sijaitsevaan lapsuudenkotiinsa, jossa heidän vanhempiensa väitettiin joutuneen murhatuiksi. Suunnitelmana on saada talo ja omaisuus valmiiksi myytiin, mutta jokin paha yrittää estää heitä.

Mummola (ensi-ilta 10.11.2023) 29 219 katsojaa

Joka vuosi joulun aikaan sisarukset Susanna (Ria Kataja) ja Helena (Elina Knihtilä) perheineen vierailevat vanhempiensa luona. Normaaliin tapaan isoäiti Ella (Leena Uotila) huolestuu kaikesta, isoisä Lasse (Tom Wentzel) juo liikaa, lapset ovat tylsistyneitä ja Susanna ja Helena lankeavat vanhoihin riitoihinsa.

Järjettömän paska idea (ensi-ilta 13.1.2023) 17 086 katsojaa

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Pelisuunnittelijat Ripe (Alina Tomnikov) ja Noora (Iina Kuustonen) ovat olleet parhaita ystäviä aina lapsuudesta asti. Heidän suhteensa alkaa kuitenkin hajota, kun toinen haluaisi palata nostalgiseen nuoruuteen ja toinen taas haluaa mennä naimisiin ja jatkaa eteenpäin.

Pamela Tolan elokuva Järjettömän paska idea herättää ristiriitaisia tunteita – Alina Tomnikov tekee vaikuttavan debyyttipääroolin

Valoa valoa valoa (ensi-ilta 13.10.2023) 15 632 katsojaa

Aikuiseksi kasvanut Mariia (Laura Birn) saapuu vierailulle lapsuudenkotiinsa ja palaa muistoissaan vuoteen 1986, jolloin pikkukylään saapunut Mimi-tyttö (Anni Iikkanen) sai silloin 15-vuotiaan Mariian (Rebekka Baer) elämän täyttymään valosta. Elokuva perustuu Vilja-Tuulia Huotarisen samannimiseen Finlandia Junior -palkittuun kirjaan.

Je’vida (ensi-ilta 20.10.2023) 15 163 katsojaa

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Historian ensimmäinen koltansaamelainen elokuva kertoo pakkosuomalaistamisen paineessa taustansa hylänneestä naisesta (Heidi Juliana Gauriloff), jonka tarina nähdään kolmessa aikatasossa. Iäkäs koltansuomalainen nainen Iida (Sanna-Kaisa Palo) joutuu vanhan kotitilan myymisen ja kulttuuriperimän salaamisen suhteen kahden vaiheille, sillä pois tukahdutettu luonnonläheinen maailma alkaa hiipua takaisin. 

Peluri – Kuolema on elävien ongelma (ensi-ilta 22.9.2023) 11 880 katsojaa

Ruumisautobisneksen halvimmat kuskit, Risto (Pekka Strang) ja Arto (Jari Virman) ajautuvat tilanteeseen, jossa kaikki on mennyt pieleen ja uusi alku olisi tarpeen. Asiat ottavat kuitenkin erikoisen suunnan ja miehet joutuvat pelaamaan omalla hengellään uhkapeliä.

Elokuva-arvostelu: Peluri on hämmentävä, häiritsevä ja loistava elokuva

Sisarukset (ensi-ilta 27.10. 2023) 11 210 katsojaa

Kolmekymppiset kaksoset Jenna (Henna Tanskanen) ja Joni (Lauri Tanskanen) saavat tietää, että heidän isällään on kolmaskin lapsi (Elin Petersdottir), joka asuu Islannissa. Sisarusten tunteikas tapaaminen mullistaa heidän maailmansa, ihmissuhteet ja tulevaisuuden.

Comeback (ensi-ilta 6.10.2023) 8 689 katsojaa

Comeback kertoo entisistä rock-tähdistä, Tonysta (Mikko Leppilampi) ja Petestä (Ville Myllyrinne). Kun Tony saa kuulla yhtyeensä laulaja-lauluntekijä Katarinan (Paula Vesala) tyttäreltä Ellieltä (Anni Iikkanen) uusia hittibiisejä, Tony etsii käsiinsä Peten, sillä tie tähtiin on taas auki.

Elokuva-arvostelu: Mikko Leppilammen tähdittämä rock-komedia Comeback ei ole mestariteos, mutta jättää hyvän mielen

Hirttämättömät (ensi-ilta 24.5.2023) 2 930 katsojaa

Tylsistynyt nuori Viola (Ona Huczkowksi) saa pähkähullun idean ja ottaa itselleen Gonzales-maantierosvon identiteetin, ja antautuu erikoiselle rosvokaksikolle (Aku Hirviniemi ja Andrei Alén), joka uskoo saavansa hänestä rahakkaan palkkion.

Speden länkkärikomedian uusintaversio floppasi teattereissa – Andrei Alénin ja Aku Hirviniemen Hirttämättömät keräsi alle 700 katsojaa

Laupias taksikuski (ensi-ilta 17.2.2023) 2 597 katsojaa

Bulgarialainen taksikuski Ivan (Malin Krastev) yrittää hyvittää virheensä ja näyttää Suomessa asuvalle ex-vaimolleen (Alma Pöysti) ja pojalleen (Amos Brotherus), että hän on nyt muuttunut mies. Raha on kuitenkin tiukassa ja Ivanin on turvauduttava äärimmäisiin keinoihin, jotta hän pääsisi takaisin Suomeen.

Pakoja & haaveita (ensi-ilta 1.12.2023) 984 katsojaa

Yhden päivän aikana, maantiellä keskellä kesäistä Suomea, yhdeksän sattumanvaraisen parin ihmisen ja karkumatkalla olevan koiran kohtalot kohtaavat peruuttamattomin seurauksin. Sisarukset Seija (Sari Mällinen) ja Sanna (Erja Manto) ovat matkalla lentokentälle, sillä Seija on muuttamassa Kanadaan. Silja (Aliisa Pulkkinen) ja Ville (Dick Idman) surevat kuolleen tyttärensä vuosipäivää. 

Tällainen on rakastunut Mielensäpahoittaja – katso uutuuselokuvan traileri

Koomikkoduo (Hannu Kivioja, Jarkko Pajunen) suuntaa pitkästä aikaa työkeikalle, ensihoitajat (Lasse Kärkjärvi ja Robert Enckell) odottavat tietokilpailuiltaa ja Anita (Ingela Olsson) on vihdoin valmis sirottelemaan edesmenneen rakkaansa tuhkat järveen.  Maantien varrella liftaa taas hyvin erikoinen mies (Erkki Saarela).

Seuraa meitä somessa