fbq
UMK
Pilvi Hämäläinen
Benjamin Peltonen
Viivi Pumpanen

Miten käy UMK:n, jos Suomi ei osallistu Euroviisuihin? Järjestäjä kommentoi

Euroopan yleisradiounioni EBU on vahvistanut, että Israel saa osallistua vuoden 2024 Euroviisuihin huolimatta toimistaan Gazassa. Tilanne on herättänyt paljon keskustelua. Useissa maissa on vaadittu Israelin poistamista Euroviisuista ja uhattu kisoja boikoteilla.

Myös Suomessa Yleisradio on saanut paljon viestejä aiheesta. Yle järjestää euroviisuedustajan valinnan Uuden Musiikin Kilpailussa Tampereen Nokia-areenalla 10. helmikuuta. 

UMK kommentoi aihetta Instagramissa tarina-osiossa, joka on nähtävissä vuorokauden ajan julkaisustaan. Kirjoituksessa kerrotaan, että järkyttävä tilanne Lähi-Idässä huolettaa UMK:n työryhmää, ja viestiä on viety eteenpäin Ylessä.

- Ylen järjestämä UMK on kasvanut jo niin suureksi ohjelmaksi, että se järjestetään joka tapauksessa siitä huolimatta, osallistuuko Suomi Euroviisuihin vai ei. Euroviisujen osalta Ylen johto seuraa tiiviisti tilannetta ja käy keskustelua EBU:n sekä muiden Pohjoismaiden kanssa, julkaisussa kirjoitetaan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Israel sai luvan osallistua Euroviisuihin - Yle: "Teemme omat johtopäätöksemme"

Ylen luovien sisältöjen ja median johtaja Ville Vilén kommentoi tilannetta aiemmin Katsolle.

– Seuraamme EBUn reaktioita boikotointivaatimuksiin. Kyseessä on on heidän kisansa. Uskon, että he joutuvat ottamaan kantaa asiaan, ja sitten teemme Ylessä omat johtopäätöksemme, hän sanoo.

UMK-artistit julkaistaan 10. tammikuuta. Euroviisut järjestetään Malmössä, Ruotsissa toukokuussa.

 

Seuraa meitä somessa