George Clooney on yhä miljoonien naisten päiväuni

Liki 30 vuotta miljoonien naisten päiväunien kohteena ollut komea leffatähti George Clooney juhli 60-vuotis-päiviään.

Näyttelijä George Clooney oli 33-vuotias, kun hän nappasi lastenlääkärin roolin Teho-osasto-sarjasta.

Katsojat rakastuivat välittömästi miehen poikamaiseen hymyyn ja flirttailevaan katseeseen. Vaikka ikää on kertynyt mittariin, ei charmi ole kadonnut. Torstaina toukokuun 6. päivänä hän täytti 60 vuotta. Ikääntymiseen ja ulkonäköpaineisiin George on tähän asti suhtautunut huumorilla.

Kymmenen vuotta sitten hän vitsaili toimittajille esittämällä Maailman seksikkäintä elossa olevaa miestä lönköttelemällä rollaattorin varassa. Tänään on eri ääni kellossa

– Nyt kun täytän 60 vuotta, ei tuo vitsi enää naurata, George toteaa haastattelussa AARP the Magazinelle.

 

Puhun itsestäni keski-ikäisenä miehenä, johon isäni aina heittää, että tunnetko montakin 120-vuotiasta?

 

Oma isä pottuilee iästä

Kolme vuotta sitten George joutui vespallaan vakavaan liikenneonnettomuuteen Italiassa. Kuntoutuksessa huomattiin, että hän sairastaa niveltulehdusta, jonka oireita ovat muun muassa nivelten turvotus, kipu ja punoitus. Onnettomuus ja diagnoosi ovat hidastaneet miehen menoa. Kaksi rakasta harrastusta, moottoripyöräily ja koripallo saivat jäädä.

– Puhun itsestäni keski-ikäisenä miehenä, johon isäni aina heittää, että tunnetko montakin 120-vuotiasta, George nauraa.

Myös korona-aika sai Georgen tuntemaan itsensä vanhaksi. Viimeisimmän leffan kuvaukset päättyivät viime vuonna koronakevään kynnyksellä.

– Työntekijät kiiruhtivat editointihuoneeseen ja ilmoittivat, että vanhempien ihmisten on jatkossa työskenneltävä kotoa käsin.  Olin ihan että hetkinen, olenko minä muka vanha mies nyt.

George ei ole tavannut omia tai appivanhempiaan vuoteen. Eristys on tuntunut raskaalta ja kohtuuttomalta etenkin iäkkäiden läheisten näkökulmasta.

– Nyt olisi tärkeä aika tavata. Tilanne on epäreilu, George harmittelee.

Kotityöt uusi harrastus

Meikkiä George ei naamaansa laita ja hiuksensa hän on leikannut itse 25 vuoden ajan.

On myös tapoja, joissa George ei jousta: hän karttaa internetiä, ei käytä sosiaalista mediaa ja kirjoittaa kirjeet käsin. Leffakuvaukset eivät saa haukata koko kesää, sillä George haluaa nauttia lomasta perheensä kanssa kakkoskodissaan Italian Como-järvellä. Matkailu on tosin saanut pandemian myötä jäädä.

Koronarajoitukset ovat sulkeneet Georgen neljän seinän sisälle perheenisän rooliin.

– Minäpä kerron uudesta harrastuksestani: päivittäin kaksi, kolme koneellista pyykkiä, astianpesua aamusta iltaan, koska lapseni ovat sottapyttyjä. Ja ilmeisesti lapsetkin on pestävä aika ajoin, George kertoili W Magazinelle lockdown-tunnelmistaan.

Kokkaustakin komistus on harjoitellut, mutta poltettuaan näppinsä pahasti ja leikattuaan sormensa keittiöveitsellä, on ruuanlaitto jätetty suosiolla taitavampien kokkien vastuulle.


Teksti: Sari Nurmo I Kuva: All Over Press24.05.2021 07:00
Katso myös
Haastattelussa Camilla Läckberg: Dekkarikuningatar kirjoitti pandemia-ajan rakkauselokuvan
Aidan tekee paluun uuteen Sinkkuelämää-sarjaan
Bulimiaa sairastanut Demi Lovato tekee komedian syömishäiriöstä