fbq
linda_john_dynastia_PK_70ccad572c.jpg

Näin Dynastia-tähdille kävi hittisarjan jälkeen – päihde- ja mielenterveysongelmia, katoaminen julkisuudesta

Dynastia oli huippuvuosinaan katsotuin tv-sarja Yhdysvalloissa, ja suosio oli suurta myös Euroopassa. Yhteensä sarjaa esitettiin noin 70 maassa, ja se sai myös spin-offin Colbyt.

Dynastian glamourintäyteisestä kauniiden ja rohkeiden maailmasta muodostui 1980-nousukauden symboli kalliine designer-asuineen, timantteineen ja hulppeine lavasteineen. Jokaisen jakson kuvaaminen maksoi yli miljoona dollaria, mikä oli siihen aikaan huima summa.

Kun sarjan menestys hiipui 1980-luvun lopulla, ABC-kanava lopetti sen nopeasti. Monet sarjan fanit olivat pettyneitä, sillä tarina jäi monelta osin aivan kesken. Dynastiasta tehtiinkin vuonna 1991 vielä minisarja Dynastia – viimeinen luku. Vuonna 2017 sarjasta julkaistiin uusi versio, joka ei jatka kuitenkaan samaa tarinaa, vaan on mukaelma alkuperäisestä sarjasta.

Uutta Dynastiaa on tehty jo viisi kautta, ja Suomessa sitä voi katsoa Netflixissä. Alkuperäinen Dynastia puolestaan on katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Frasier tekee odotetun paluun – vanhasta sarjasta ei juuri mitään jäljellä

John Forsythe

Dynastian päähahmon, öljymoguli Blake Carringtonin roolissa esiintyneellä John Forsythella oli Dynastian päätyttyä takanaan jo 46 Hollywood-vuotta, mutta hän yhä jatkoi näyttelemistä televisioelokuvissa. Tuoreimmassa muistissa ovat 2000-luvun Charlien enkelit -leffat, joissa Johnia kuultiin Charlien äänenä. Näyttelijäveteraani menehtyi 92-vuotiaana keuhkokuumeeseen vuonna 2010.

linda evans

Dynastiasta puhuttaessa muistetaan erityisesti suvun vahvat naiset. Kahden Carrington-suvun kypsemmän kaunottaren Alexiksen ja Krystlen eli Joan Collinsin ja Linda Evansin kissatappelut nousivat aikanaan lehtiotsikoihin asti.

Krystle Carringtonia näytellyt Linda Evans piti Dynastian jälkeen matalaa profiilia ja esiintyi vain ajoittain vähälle huomiolle jääneissä tv-elokuvissa. Lindan uralla on ollut yllättäviäkin käänteitä. 1990-luvulla hän perusti kuntosaliketjun ja voitti vuonna 2009 tosi-tv-sarja Kauhukeittiön brittiversion. Sittemmin Linda on julkaissut keittokirjan ja elämäkerran ja tehnyt harvakseltaan näyttelijäntöitä.

Elävälle legendalle Joan Collinsille on riittänyt töitä näihin päiviin saakka niin elokuvissa kuin televisiossa. Lisäksi hän on julkaissut 13 kirjaa, niin fiktiota kuin muistelmia. Vuonna 2015 Ison-Britannian kuningatar Elisabet myönsi Joanille ansioituneesta urastaan dame-arvonimen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kanadalaisnäyttelijä Gordon Thomson on pysynyt Dynastian jälkeenkin kiireisenä. Yli 50 vuotta kestäneellä urallaan hän on hankkinut leipänsä niin teatterissa, televisiossa kuin elokuvissa. Gordon on ollut vakiokasvo etenkin saippuasarjoissa, kuten Santa Barbara sekä Tunteituia.

Heather Locklear jatkoi Dynastian jälkeen hittisarjoissa Melrose Place ja Spin City. Menestyksekästä uraa ovat viime vuosina hidastaneet päihde- ja mielenterveysongelmat. Kuntoutusten välissä tähti on esiintynyt muutamassa tv-elokuvassa ja sarjassa, kuten vuonna 2013 Franklin & Bashissa.

Dynastian spin-off-sarjassa Colbyissakin keskushenkilönä olleen Jeff Colbyn näyttelijä John James on hankkinut leipänsä lukuisilla pienillä sivu- ja vierailijarooleilla sekä saippuasarjoilla. Televisiotöiden ohessa hän on tehnyt pienempiä elokuvarooleja. 

Jack Colemanin kasvot tunnistavat monet sellaisetkin katsojat, jotka eivät 1980-luvulla fanittaneet Dynastiaa. Jack on nimittäin tähdittänyt monia suosittuja sarjoja, kuten Castle, Heroes ja Heroes: Reborn. Jackin viimeisin rooli oli Suomessakin nähdyssä Chicago P.D. -televisiodraamassa.

The Good Doctor -sarjan tähti Katson haastattelussa: Tämä ei ole saippuasarja, jossa sekstaillaan takahuoneessa

Seuraa meitä somessa