Game of Games Suomi - MTV3

Viihdespektaakkeli Game of Games Suomi alkaa lauantain prime timessa – huippukallis tuotanto

MTV3:n uutta Game of Games Suomea varten tv-studioon rakennettiin kokonainen huvipuisto. Huippukallis hassutteluohjelma räjähtää käyntiin lauantaina 27.11.

Lauantai-illat valtaa pian pläjäys, jollaista ei ole ennen kotimaisessa televisioviihteessä nähty. Näin ainakin vakuuttelevat koko perheen uudeksi viihdeohjelmaksi mainostetun Game of Games Suomen tekijät.

– Yleensähän peliohjelmat ovat sellaisia, joissa kysellään kysymyksiä, joihin tiedetään tai ei tiedetä vastausta ja joissa lopussa ehkä voitetaan rahaa. Mutta tämä on jotakin paljon enemmän. Tämä on fyysinen gameshow, Warner Bros Finlandin kehitys- ja myyntipäällikkö, Uuden Musiikin Kilpailuakin aikanaan juontanut Joona Kortesmäki sanoo.

Hassuttelua huvipuistossa 

Aku Hirviniemen ja Janne Katajan juontama Game of Games Suomi on monellakin tavalla äärimmäisyyksiin viety peliohjelma. Puolitoistatuntisessa viihdepommissa nähdään 20 kilpailijaa, jotka kilpailevat joka jakso messevästä 20 000 euron palkintopotista.

Ohjelman varsinainen pihvi on kuitenkin tapa, jolla pottia tavoitellaan. Kortesmäki kertoo studioon rakennetusta valtavasta huvipuistosta, jossa kilpailijoille luvataan elämänsä kyyti. Samalla tarvitaan päättelykykyä ja ongelmanratkaisutaitoja.

– Siellä kirjaimellisesti lennetään ylös ja alas, törmäillään, roikutaan pää alaspäin sekä tiputaan katoista syviin kuiluihin. Ja kaiken tämän lomassa kysellään kysymyksiä ja katsotaan, kuka tietää oikeat vastaukset, Kortesmäki myhäilee.

Hauskuus edellä

Game of Games Suomessa nähdyt tehtävät ovat kuulemma kekseliäisyydessään omaa luokkaansa. Megahassuttelussa yhdistyy tietämys ja fyysinen suorituskyky.

– Osa peleistä ja tehtävistä on vain brutaalin fyysisiä. Ne eivät kuitenkaan ole mitään voimapelejä, vaan myös kilpailijoiden monipuolinen tietämys nousee arvoon. Kaikissa peleissä on varmasti tasaväkiset tyypit kilpailemassa, Kortesmäki alleviivaa.

– Haluamme, että katsojilla on hauskaa. Siksi halusimme kilpailijoiksi mukaan hauskoja tyyppejä, ja siinä onnistuimme tosi hyvin. Ohjelma on täynnä eläväistä porukkaa.

Hurja hintalappu

Jättikokoisessa viihdeohjelmassa on myös massiiviset panokset. Kortesmäki myöntää suoraan, että ohjelman tekeminen on vaatinut hurjan hintalapun.

– Kyseessä on lauantai-illan prime time -viihdettä. Tämä tulee Masked Singerin tilalle parhaaseen katseluaikaan. Siksi toivomme, että isot lapsiperhemassat löytäisivät ohjelmamme.

Televisiopamppu on kuitenkin luottavaisin mielin – eikä vähiten siksi, että on päässyt itse kokeilemaan tv-studioon rakennettua huvipuistoa.

– Se oli ihan sairaan hauskaa. Siksi uskon, että luvassa on kaikille ohjelmaan lähteneille tosi kiva ja unohtumaton elämys.

Näitä pelataan, näin pelataan!

Game of Games Suomen jaksot koostuvat kuudesta pelistä, joihin osallistuu pelistä riippuen 2–8 kilpailijaa. Jokaisesta pelistä jatkoon menee yksi kilpailija. Pelien voittajat ratkovat paremmuutensa finaalipeleissä, joista viimeiseen yltää enää illan voittaja. Hän pelaa aikaa vastaan tavoitteenaan saavuttaa jakson pääpotti, joka on 20 000 euroa. 

Game of Gamesin pelejä ovat:

Venyy ja paukkuu 

Päät pyörälle

Lentoon lähdössä

Kielletty sana

Vaahtoareena

Kohta sataa

Palat pelissä

Kykloopin kita

Tuomion temppeli

Rikkinäinen puhelin

Tahnatuuba 

Parit pelissä

Sokkotuolit

Tiedä tai tipu 

Julkkisruletti

Game of Games Suomi lauantaisin MTV3-kanavalla klo 19.30.


Teksti: Eetu Ampuja I Kuvat: MTV27.11.2021 07:00
Katso myös
Janne Kataja ja Aku Hirviniemi juontavat seikkailurealityn
Viihdespektaakkeli Game of Games Suomi alkaa lauantain prime timessa – huippukallis tuotanto