Hurja painonpudotus Suomi - Nelonen

Hurja painonpudotus Suomi -ohjelman Anna-Mari: Pelkään etten näe lasteni kasvavan

Hurja painonpudotus Suomi -ohjelmassa seurataan 37-vuotiaan Anna-Marin suurta elämäntapamuutosta.

Anna-Mari painaa 150,2 kiloa. Hänen rasvaprosenttinsa on 53. Ennen elämäntapamuutoksen alkua Anna-Mari käy lääkärintarkastuksessa, ja sisätautien erikoislääkäri Kirsi Pietiläisellä on hänelle ikäviä uutisia.

- Tässä on kaksi sokeriarvoa: paastosokeri, joka on kahdeksan ja pitkäaikaissokeri, joka on 53. Nämä ovat molemmat selvästi diabeettisiä. Todennäköisesti kakkostyypin diabetes. Siinä on meidän ensimmäinen kohteemme. Painonlasku on tässä keskeisin, mutta koska näissä on niin selvät poikkeamat, tarvitset varmasti lääkityksenkin. Sinulla on liikaa sokeria ja rasvaa verenkierrossa, Kirsi kertoo Anna-Marille.

Anna-Mari painaa 150 kiloa.

Anna-Mari on selvästi järkyttynyt kuulemastaan.

- Pahimmat pelkoni kävivät toteen. Sokeri oli paha pelkoni ja aiheutti ison tunnereaktion. 

Hän tähtää vatsalaukun ohitusleikkaukseen saadakseen painonsa kuriin. Sitä ennen edessä on armoton kuntokuuri ja ruokavalion muutos. Anna-Marilla on aviomiehensä kanssa kolme yhteistä lasta, ja hänen painonsa tuo mukanaan haastavia hetkiä.

- Pahinta on se, etteivät lapseni tai läheiseni saa minua lähelleen. En voi halata normaalisti, minua ei voi kukaan rutistaa syliinsä. Tulee pelko ja huoli siitä, että olen nuori ihminen ja minulla on pienet lapset, että enkö näekään lasteni kasvavan tai enkä näe lapsenlapsiani ikinä.

Hurja painonpudotus Suomi Nelosella ja Ruudussa keskiviikkoisin klo 20.


Teksti: Antero Alhonen I Kuvat: Nelonen15.09.2021 09:00
Katso myös
Hurja painonpudotus Suomi -ohjelman Henrik: Tarvitsen tuolin saadakseni sukat jalkaan