Kämppikset - C More

Uudesta päivästä tuttu Thelma Siberg palaa tv:hen intohimoisessa roolissa

Uudesta päivästä tuttua Thelma Sibergiä ei ole nähty tv:ssä sarjan loppumisen jälkeen. Nyt hän on napannut ison roolin C Moren tulevassa Kämppikset-sarjassa.

Thelma Siberg näyttelee C Morella keväällä 2022 ensi-iltaansa saavassa tv-sarjassa Kämppikset yhdessä Pertti Sveholmin, Kiti Kokkosen, Eeva Litmasen, Jukka-Pekka Palon, Marja Packalénin ja Sinikka Sokan kanssa. Tarinassa hän on lapsenlapsi, joka muuttaa asumaan kämppäkaveriksi pappansa ja tämän senioriystävien kanssa. 

– Hän muuttaa papan luo, kun on jälleen ryssinyt asiansa. Hän on luonnonlapsi ja hetkessä eläjä. Isossa osassa on myös intohimoinen rakkaustarina, joka hänellä on Pablo-nimiseen henkilöön, Siberg kuvailee.

Sibergin mielestä on tuntunut hurjalta päästä työskentelemään niin monen legendaarisen näyttelijäkonkarin kanssa.

– Voi vain ihailla vierestä, kun he ovat niin taitavia. Monet heistä ovat omasta lapsuudesta todella tuttuja, ja olen kuullut heidän äänensä Disney-elokuvista tai Muumeista. Suljen vain silmäni, ja kuuntelen heidän ääniään. Se on niin nostalgista, hän tunnelmoi.

Kiti Kokkonen näyttelee Thelma Sibergin äitiä ja Pertti Sveholm pappaa sarjassa Kämppikset.

Sunnuntaisin lounaalle mummon kanssa

Kanssakäyminen vanhemman sukupolven kanssa on Sibergille tuttua, sillä hän on hyvin läheisissä väleissä oman isoäitinsä kanssa. 

– Meillä on ollut lapsuudestani asti joka sunnuntai tapana käydä sunnuntaisin lounaalla, ja olemme muutenkin paljon yhteydessä. Ihan vain senkin takia, että hän on niin hyvää seuraa. Hän on nyt 80 vuotta.

Päivittäissarja Uusi päivä lopetettiin vuonna 2018, minkä jälkeen Siberg on ollut freelancerina. Hän on tehnyt muun muassa Yhden yön juttuja -podcastia Uusi päivä -kollegojensa Amelie Blaubergin ja Hennariikka Laaksolan kanssa. Hänet on voinut nähdä myös teatterilavoilla. 

–  Olen tehnyt Valtteri Lehtisen kanssa myös juontajan hommia. On ollut ihanaa tehdä hyvien ystävien kanssa töitä. Olimme olleet niin pitkään yhdessä, ja se oli niin iso muutos, kun sarjan teko loppui, että onneksi sai ainakin osan kanssa jatkaa muissa merkeissä. 

Uudessa päivässä Thelma Siberg näytteli yhdessä muun muassa Aku Sipolan (vas.), Hennariikka Laaksolan ja Antti Väreen kanssa.

Teksti: Anuliina Liukkonen I Kuvat: Atte Kajova, C More, Yle21.06.2021 08:00
Katso myös
Pertti Sveholm: Maailma on raaistunut
Sinikka Sokka uudessa tv-sarjassa: Käsittelemme vanhojen ihmisten seksuaalisuutta
Joonas Nordman: Huumoria pitää miettiä nykyään tarkkaan
Suosikkisarja palaa elokuvana: Sorjonen jahtaa sarjamurhaajaa
Jalmari Helander sai kansainvälisen jättidiilin
Elokuva-arvostelu: Uusi Pixar-animaatio polskii Välimeren auringossa
Jussi Vatanen näyttelee pääosaa kesällä Haminassa kuvattavassa jännityssarjassa
Uusi Salkkarit-näyttelijä on kuuluisan taiteilijaperheen kasvatti