fbq
laura_arffman_aller_7b6dfa9f58.jpg

Ylen urheilutoimittaja pettyi pahasti – joutui jäämään olympialaisista koronatartuntansa takia

Laura Arffman julkaisi alkuviikosta musertavan somepäivityksen. Vuosikausia Yleisradion palveluksessa ollut Laura avautui Instagramiin lataamansa kuvaparin yhteydessä saamastaan koronatartunnasta.

Positiivinen COVID19-testitulos tarkoittaa sitä, että se vesittää Lauran työmatkan Pekingin talviolympialaisiin. Alkuperäisen suunnitelman mukaan urheilutoimittajan piti lentää Kiinaan keskiviikkona (2.2.).

– Nyt sitä matkaa ei tule, Laura aloittaa kirjoituksensa Instagramissa ja kertoo, että perhe oli tehnyt varotoimia koronatartunnan estämiseksi, mutta tartunta löysi heille tiensä silti.

– Vanhempi lapsista ei mennyt viimeisen viikon aikana päiväkotiin eikä mies viimeisiin päiviin töihin. Ystäviä ei olla tavattu. Haluttiin varmistaa, että koronaa ei tule. Se tuli. Työ on työtä, mutta ammatillisesti tämä on silti iso pettymys.

Katso tavoitti tiistaina Lauran puhelimitse. Ääni langan toisessa päässä kuulosti yhä pahasti pettyneeltä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Harmitus ei ole vielä laantunut. Kellään meidän perheestämme ei ole edelleenkään mitään oireita. Positiivinen testitulos tuli kyllä ihan puskista, enkä tiedä yhtään, mistä olen koronan saanut, hän hämmästelee.

Jättiyllätys! Vesala ja Mmiisas ovat UMK-juontajat

Suositulla tv-toimittajalla on vain yksi aavistus siitä, mistä virus olisi saattanut tulla. Sitäkin vaihtoehtoa kiteeläislähtöinen Laura pitää erittäin epätodennäköisenä.

– Kävin tekemässä viime torstaina yhden ruutuvuoron Pasilassa. Mutta sielläkin ollaan tosi tarkkoja, ja kaikki työntekijät tekevät jatkuvasti kotitestejä ennen töihin tuloa, Laura kertoo.

– Vaikea siis uskoa, että olisin saanut sitä sieltäkään. Että en kyllä yhtään tiedä.

Lauran mukaan jokaisen olympialaisiin lähtijän on käytävä kahdesti koronatesteissä, ja niistä molemmista on luonnollisesti saatava negatiivinen tulos, mikäli mielii nousta Kiinan koneeseen.

– Sehän tässä ihmetyttääkin, että ensimmäisestä, sunnuntaina otetusta testistä tuli negatiivinen tulos. Mutta maanantaina toisesta tuli sitten positiivinen, Laura hymähtää.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Jos jotain, niin nyt sentään kahden lapsen äiti saa seurata olympialaisia turvallisesti kotisohvalta käsin. Se lohduttaa Lauraa, mutta samaan aikaan tunnettu toimittaja pohdiskelee karanteenin pituutta.

– Nyt täytyy vain seurata, tuleeko mitään oireita vai ei. Jollei tule, niin karanteeni kestää sen viisi päivää. Muussa tapauksessa karanteeni kestää pidempään. Pitää katsoa, olisiko olympialaisten aikana Pasilassa jotain töitä tarjolla.

Pekingin talviolympialaiset käynnistyvät tämän viikon perjantaina. Suomessa lähetyksiä voi seurata TV2:ssa, Yle Puheessa, Yle Areenassa ja discovery+:lla.

Sorjonen saa jatkoa tv-sarjana

Seuraa meitä somessa