fbq
Reinikainen-pääkuva

Yleltä hykerryttävä pääsiäisyllätys − esittää yli seitsemän tuntia Reinikaista putkeen

Sarja Tenho Saurénin tulkitsemasta maalaispoliisista keräsi parhaimmillaan yli kaksi miljoonaa katsojaa.

Kotimaisen komedian ystäville riittää katsottavaa pääsiäisenä 31. maaliskuuta, kun TV2 näyttää kanavallaan yli seitsemän tuntia putkeen kasarikomediaa Reinikainen. Kyseessä on Neil Hardwickin luoma komediasarja, jonka pääosassa lupsakkana konstaapelina, Artturi Reinikaisena esiintyy Tenho Saurén. Hahmo teki ensiesiintymisensä sarjassa Tankki täyteen. Reinikainen-putki alkaa kello 10 ja päättyy kello 17.25.

Elokuva-arvostelu: Aikuiset eivät varasta huomiota lapsilta riemukkaassa Prinsessa Pikkiriikissä

Reinikainen on persoonallinen ja lupsakka konstaapeli, joka saapuu Hämeenperältä Tampereelle, jossa kotikylään verrattuna sattuu ja tapahtuu paljon enemmän. Jo sarjan avausjaksossa Reinikainen joutuu itse poliisin kuulusteltavaksi, mutta lopulta väärinkäsityksistä selvitään. 

Ensimmäisessä jaksossa Reinikainen yrittää tutustua uuteen työpaikkaansa, mutta joutuu kuulusteluun.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Poliisilaitoksen porukan (Esko Roine, Pentti Kultala, Antti Seppä) lisäksi Reinikaisen lähipiiriin kuuluu sosiaalitarkkailija Aili Hinkka (Tuija Vuolle), jonka kanssa Reinikainen solmii ystävyys-, yhteistyö- ja avunantosopimuksen 40 orvosta kanasta.

MTV:n teksti-tv suljetaan – käyttäjät harmistuivat

Reinikaisen (Tenho Saurén) kollegoita olivat ylikomisario Rautakallio (Esko Roine, toinen oik.), vanhempi konstaapeli Hautamäki (Pentti Kultala, oik.) sekä konstaapelit Ek, Jänkälä ja Kataja (Mauri Kuosmanen, kolmas oik., Seppo Maijala, kolmas vas ja Antti Seppä, toinen vas.)

Sauren (1926−2001) sai roolistaan Reinikaisena Telvis -ja Venla-palkinnot. Hän esiintyi hahmona myös erilaisissa tilaisuuksissa ja julkaisi humoristisia äänitteitä. Parhaimmillaan sarja keräsi televisioruutujen ääreen yli kaksi miljoonaa suomalaista.

Reinikainen oli Tenho Saurénin uran isoin rooli.

Sarjan käsikirjoittaja-ohjaaja Neil Hardwick muutti Elävän arkiston mukaan Reinikaisen kuvausten ajaksi itse Tampereelle. Hän teki käytännön tutkimustyötä poliisin ammatista ja oli muun muassa poliisipartion matkassa kuljettamassa humalaisia putkaan. 

Sarjan viimeisessä jaksossa Hardwick tekee cameo-roolin ”Viinikan vilauttajana”, eli itsensäpaljastajana.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Reinikainen-putki sunnuntaina 31. maaliskuuta TV2:lla klo 10 alkaen. Sarja katsottavissa kokonaan myös Yle Areenassa.

Seuraa meitä somessa