fbq
Farmi Suomi
Linnea Vihonen

Tv-kokki Linnea Vihonen kärsi Farmi Suomessa muiden käytöksestä – kaipasi moraalia

Linnea Vihoselle tärkeitä arvoja ovat myös muun muassa tasa-arvo ja suvaitsevaisuus.

Tv-kokki Linnea Vihonen on yksi kuudestatoista Farmi Suomen kilpailijasta. Itseään wannabe-maalaiseksi kutsuva Linnea on haaveillut pitkään maalaiselämästä

Farmin viides kausi kuvattiin viime kesänä. Linnea koki askeettiset olosuhteet ja niukat pakkauslistat positiivisena kokemuksena. Hän eräilee ja vaeltaa paljon, joten suihkun ja normaalin vessan puute eivät Linneaa haitanneet.

– Oli ihanaa, kun ei tarvinnut miettiä mitään pinnallisia asioita. Mitä yksinkertaisemmaksi asiat menevät, sitä miellyttävämmäksi koen ne, Linnea kertoo Katsolle.

– Meillä oli muistaakseni listaukset, että mukaan sai ottaa kolme paitaa ja kolmet housut, joihin lukeutui myös shortsit, kahdet kengät ja kolmet pikkarit. Oli se x-määrä vaatteita vaan mukana, ja aamulla heräsi tekemään farmin hommia, hän jatkaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Aika ilman puhelinta oli myös tervetullutta Linnealle. Hän kertoo ehtineensä ajatella asioita eri tavalla kuin normaalissa arjessa. Suurin oivallus oli, että aina ei tarvitse esittää vahvaa, voi olla myös väsynyt ja epävarma.

Farmilla kuten muissakin realityohjelmissa kilpailijat tekevät liittoja ja juonittelevat toistensa selän takana. Linnea kertoo, että pelin henki tuli selväksi siinä vaiheessa, kun he astuivat linja-autosta ulos farmille.

– Siinä hetkessä tiesin, että tämä on kilpailu. Täytyi hyväksyä, että elämme farmielämää, mutta samalla kilpailemme keskenämme, Linnea muistelee.

– Taktiikan ajatteleminen oli ihan hauskaa. Minusta tuntuu, että minua lähestyttiin helposti liittoutuminen mielessä, ja lähdinkin aika helposti mukaan, kokki kertoo.

Usein tosi-tv-ohjelmissa on mukana jonkin verran draamaa.

– Hankalinta oli ehkä se, että minulla on omat arvoni elämässäni, kuten tietynlainen moraalintaso, tasa-arvoisuus ja suvaitsevaisuus, kaikki eivät tietenkään jaa näitä samoja arvoja kanssani. Se oli ehkä vaikeinta, hän jatkaa.

– Koen, että kaikki asiat, mitä farmilla tapahtui, on omalta osaltani käsitelty, kokki summaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Archie Cruz ja Iida Vainio kertovat, miten romanssi syttyi Farmi-kuvauksissa: "Asiat eivät menneet niin kuin olin suunnitellut"

Linnea on monille tuttu muun muassa Kokkisota- ja Mitä tänään syötäisiin? -ohjelmista.

Farmilaiset joutuvat tekemään kaiken itse huussin rakennuksesta lähtien. Linnea paljastaakin mittailleensa itseään ennen maatilalle lähtöä. Hän mittasi raajojensa pituuksia, tatuointiensa yksityiskohtien pituuksia, paljonko käteen mahtuu jauhoja ja paljonko määrä painaa. Hänellä oli mittayksiköt mukanaan. Tv-kokin mukaan raskain yleisistä työtehtävistä oli veden haku.

– Päivittäin haettiin joku 500 kiloa vettä järvestä. Linnea muistelee.

Pahimmaksi koetinkiveksi koitui kokille yllätyksenä sokerin puute.

– Sokeri on pahin huume, ja välillä huomaisin, että tuli vaan aivan järkyttävä sokerinhimo, hän paljastaa.

– En kaivannut mitään muuta, en oikeastaan kotiinkaan, vaan sitä sokeria, hän jatkaa nauraen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Farmi Suomen viides kausi alkaa 7. maaliskuuta Nelosella ja Ruudussa kello 20.

Seuraa meitä somessa