fbq
Kauniit ja rohkeat

Tässä ovat USA:n pitkäikäisimmät tv-sarjat – Kauniit ja rohkeat ei yllä edes kärkikymmenikköön

Saippuaoopperat hallitsevat USA:n pisimpään jatkuneiden sarjojen listaa.

Televisioviihteen suurmaassa Yhdysvalloissa on useita pitkäikäisiä, vuosikymmenestä toiseen jatkuneita sarjoja. Mukana on suomalaisillekin tuttuja nimiä, mutta esimerkiksi Kauniit ja rohkeat jää pitkäikäisimpien sarjojen top 10 -listan ulkopuolelle.

Variety-lehden kokoamalla listalle on koottu käsikirjoitettuja tv-sarjoja. Poissa ovat siis 60 Minutesin kaltaiset ajankohtaisohjelmat sekä visailut, kuten Jeopardy! Mittayksikkönä on käytetty tuotantokausien määrää.

Kymmenen pisimpään sinnitelleen tv-sarjan johtokymmenikköön pääsevät seuraavat nimet:

1. General Hospital – 60 kautta

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

2. Guiding Light – 57 kautta

3. Päivien viemää (Days of Our Lives) – 57 kautta

4. As the World Turns – 54 kautta

5. Seesamtie (Sesame Street) – 53 kautta

6. Tunteita ja tuoksuja (The Young and the Restless) – 50 kautta

7. Saturday Night Live – 48 kautta

8. One Life to Live – 45 kautta

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

9. Romper Room – 41 kautta

10. All My Children – 41 kautta

Päivien viemää.

Saippuaoopperoiden hallitsemalta top 10 -listalta Päivien viemää -sarjaa esitettiin Nelosella vuosina 2003–11. Seesamtietä nähtiin TV2:ssa vuosina 1997–2000. Tunteita ja tuoksuja on pyörinyt MTV:lla erinäisinä ajanjaksoina vuosien 1998 ja 2014 välillä.

Monen tähden ura alkoi television miniroolista: Julia Roberts Miami Vicen assarina ja Brad Pitt rakastui Dallasissa – katso nostalgiset videot

Lisäksi Saturday Night Livestä yritettiin tehdä suomalaista versiota, mutta sen juoksu jäi yhden kauden mittaiseksi keväällä 2016. Romper Roomista taas nähtiin suomalaista Tenavatuokio-versiota TV2:lla vuosina 1968–74. Sen ensimmäisenä juontajana oli Arja-täti eli Arja Virtanen.

Tenavatuokio.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kauniit ja rohkeat on listalla sijalla 12. Vuonna 1987 USA:ssa alkanutta sarjaa on tehty 36 tuotantokautta. Suomessa sarjaa on esitetty vuodesta 1993 lähtien.

Muita suomalaisille erityisen tuttuja nimikkeitä listalla ovat Simpsonit (sija 13), South Park (18) ja Kova laki: Erikoisyksikkö (20). Koko Varietyn listauksen näet täältä.

Seuraa meitä somessa