fbq
Ice_Age_1170_017ef5e539.jpg

Tämänkin ensi-illan esittää vain Disney+ – Ice Age: Buck Wildin seikkailut julki

Ensimmäinen Ice Age -elokuva ilmestyi vuonna 2002, ja se oli jättimenestys. Lähes 400 miljoonan dollarin tuotoillaan se oli ilmestymisvuotensa tuottoisin animaatioelokuva.

Jatkoa onkin seurannut neljän elokuvan, lyhytelokuvien, pelien ja tv-spesiaalien muodossa. Nyt ilmestyy kuudes kokopitkä Ice Age -elokuva Buck Wildin seikkailut, joka saa Suomessa ensi-iltansa USA:n tavoin pelkästään Disney+-palvelussa. Teattereihin elokuva ei tule.

Tarinallisesti Buck Wildin seikkailut ottaa sivuhypyn edellisistä Ice Age -elokuvista ja on siten niin sanottu spin-off-elokuva. Keskushenkilöinä eivät ole nyt Manfred-mammutti, Diego-sapelihammastiikeri ja heidän ystävänsä, vaan vuoden 2009 Ice Age 3: Dinosaurusten aika -elokuvassa ensiesiintymisensä tehnyt näätä Buck Wild.

Aiemmista osista tuttuja sivuhahmoja ovat myös pussirottaveljekset Crash ja Eddie, jotka ovat Buck Wildin seikkailut -tarinan liikkeelle panevia voimia. Veljekset tahtovat etäisyyttä isosiskoonsa, mammutti Ellieen. He lähtevät etsimään omaa kotia, mutta ovatkin pian pulassa jättimäisessä luolassa maan alla.

Buck Wildin ääninäyttelijänä on alusta asti toiminut brittinäyttelijä Simon Pegg. Hän nousi kuuluisuuteen aisaparinsa Nick Frostin kanssa tehdyistä komedioista Shaun of the Dead ja Hot Fuzz

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Myöhemmin Peggin ura on johtanut muun muassa Tom Cruisen rinnalle Mission: Impossible -elokuviin ja Montgomery ”Scotty” Scottin rooliin viimeisimmissä Star Trek -elokuvissa.

– Elämme tuollaisten suurten elokuvallisten universumien aikaa. Ice Age on animaatioelokuvista kaikkein sopivin siihen, että tarinaa levitetään aiemmin sivuhahmoina pysyneiden hahmojen puolelle, Pegg pohti Disneyn järjestämässä lehdistötilaisuudessa tammikuussa.

Ice Age: Buck Wildin seikkailut on nyt katsottavissa Disney+-palvelussa.

Seuraa meitä somessa