fbq

Riku Nieminen pohti osallistumistaan Tähdet, tähdet -ohjelmaan – ”Haluanko varmasti paljastaa itsestäni näin paljon?”

Riku Nieminen osallistuu tämän vuoden Tähdet, tähdet -laulukisaan 10 muun artistin rinnalla. Mukana on muun muassa Helena Lindgren, Kake Randelin ja Teemu Roivainen.

Jo viime kaudella ohjelmaa uudistettiin siten, että asemansa vakiinnuttaneiden laulajien lisäksi kilpailemassa on muunlaista esiintymisuraa luoneita artisteja, jotka ovat silti ansioituneet myös musiikin saralla.

– Musiikki on ollut minulle tosi pitkään sellainen mukava sivujuttu. Olen tuottanut ja kustantanut levyjä sekä tehnyt dj-keikkaa, Riku luettelee.

Käänteentekevänä tapahtumana oli Rikun tähdittämä vuoden 2018 Juice-elokuva. Sen seurauksena syntyi Juice Originals -yhtye, jossa Riku lauloi taustallaan Juice Leskisen eri yhtyeestä tuttuja soittajia. Yhtye konsertoi ammattimaisen ahkerasti vuoteen 2022 asti.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Aika näyttää, tulenko jatkossa esimerkiksi tekemään keikkoja musiikkiin liittyen. Olen ehkä vähän enemmän kohdistumassa tuonne politiikan puolelle, joten ehkä musiikki jää taas vähän taka-alalle, kesän EU-vaaleissakin ehdokkaana oleva Riku pohtii.

– En tiedä, että vaikka tätä musiikillista tunnettuutta tulisi nyt enemmänkin, niin olisiko kovin järkevää esimerkiksi koota bändiä ja lähteä lavoja kiertämään. Mutta jos oikein kovaa tarvetta tulee ulkoapäin, niin ehkäpä se olisi mahdollista, Riku pyörittelee.

Archie Cruz ulos Farmi Suomesta – raivostui tappiostaan

Vuoden 2024 Tähdet, tähdet -kilpailijat: Jennika Vikman, Tidjân Bâ, Hanna Kinnunen, Helena Lidgren, Malla Malmivaara, Riku Nieminen, Sara Chafak, Teemu Roivainen, Paleface ja Kake Randelin. Kuvasta puuttuu Noora Karma.

Musiikin parissa toimiminen alkoi Rikulla jo nuorella iällä.

– Olin musiikkiluokalla yhdeksänvuotiaasta lähtien. Alkuperäinen instrumenttini oli rummut, ja alun alkaen isoin tähti itselleni oli Metallican Lars Ulrich. Hän on hyvin epätekninen soittaja, mutta hän on äärettömän musikaalinen soittaja, Riku kertoo.

– Voit olla vaikka kuinka taitava, nopea ja tekninen soittaja tai laulaja, mutta jos siinä ei ole tunnetta ja musikaalisuutta, niin ei minua kiinnosta, Riku täräyttää.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Eri tyylejä jazzista ja Michael Jacksonista Johannes Brahmsiin nuorena kuunnellut Riku kiinnostui suomirockista vasta aikuisena.

– Vasta yli parikymppisenä ryhdyin diggailemaan Eppu Normaalista ja vastaavista. Juice tuli oikeastaan vasta sen elokuvan myötä, Riku muistelee.

Tähdet, tähdet -kuvaukset olivat henkisesti suuri haaste.

– Ihan omalla äänellä laulaminen on aika henkilökohtainen juttu, ja siinä on henkisesti alasti ihmisten edessä. Valitsin vieläpä hyvin henkilökohtaisia kappaleita. Jouduin miettimään jo ennen ohjelmaan suostumista, että haluanko varmasti paljastaa itsestäni näin paljon, Riku kertoo.

Tähdet, tähdet alkaa Nelosella sunnuntaina 7. huhtikuuta kello 19.30.

Seuraa meitä somessa