fbq

Näkökulma: Voiko toimintasankari, joka ei ole kuullut kebabista, olla uskottava?

The Equalizer III -elokuva on herkkua vigilante-viihteen, vaan ei välttämättä keppileivän ystäville.

Dakota Fanning oli vielä pikkutyttö, kun hän teki Denzel Washingtonin ja edesmenneen ohjaajan Tony Scottin kanssa vuonna 2004 katsojan alimpiin tunteisiin häpeämättömästi vetoavan väkivaltaleffan Koston liekki. Nyt 20 vuotta myöhemmin Dakota on jo aikuinen nainen ja Denzel vanha mies, kun he ovat tehneet hyvin samanhenkisen elokuvan The Equalizer III, tällä kertaa Antoine Fuquan ohjauksessa.

Ikä ei Denzeliä haittaa, kun tämän esittämä Robert McCall teurastaa raa’alla tavalla lauman konnia tällä kertaa Italiassa, jossa mafian roskaväki terrorisoi pienen sisilialaiskylän (ei Rooman, vaikka mainoskuvassa Tasapainottajan taustalla näkyy Colosseum) mukavia ihmisiä. Katsojan täytyy olla välillä huolissaan vain näiden siviilien takia, mutta ei sankarin, sillä McCall on täysin ylivoimainen tehdessään erittäin häijyistä konnista kebabia.

Tai ei, sitä McCall ei tee. Muuten messevältä elokuvalta vie nimittäin kaiken uskottavuuden yksi ainoa kohtaus. Siinä McCall kävelee uuden ihastuksensa kanssa romanttisesti italialaisella ruokatorilla, josta nainen poimii (maksamatta, muuten) mukaan heille ruoka-annokset. Herkkulautasen saatuaan Robert McCall kysyy naiselta ”mitä tämä on?”. Niinpä. Maailmaa nähnyt entinen CIA-agentti ei tunnista kebabia!

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

The Equalizer III katsottavissa nyt Viaplay-palvelussa.

Seuraa meitä somessa