fbq
Tom Bosley, Henry Winkler, Marion Ross, "Happy Days" circa 1982 ABC

Onnen päivät -sarja täytti 50 vuotta - kaikille näyttelijöille ei käynyt hyvin elämässä

Tältä Onnen päivät -sarjan tähdet näyttävät tänään.

Onnen päivät -sarja täyttää tänä keväänä 50 vuotta. Rakastetun sarjan uusintoja on nähty suomalaisessa televisiossa vuosikymmenestä toiseen. Parhaillaan Onnen päiviä voi seurata esimerkiksi Pluto-kanavalta.

Vuonna 1974 alkanutta sarjaa tehtiin 11 tuotantokautta ja kaikkiaan 255 jaksoa. Siinä seurattiin keskiluokkaisen Cunnighamin-perheen rautakauppiasisän Howardin ja kotiäidin Marionin sekä teini-ikäisen Richien ja kuopuksen Joanien elämää 1950-luvun Yhdysvalloissa.

Luokion keskeyttänyt automekaanikko Fonzie oli alkujaan pienessä sivuroolissa, mutta tuotannon yllätykseksi hänestä tuli katsojien suosikkihahmo ja sarjan todellinen tähti.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Onnen päiviä esitettiin vuosina 1974-1984.

On aika katsoa, mitä Onnen päivät -näyttelijöille on tapahtunut viimeisten vuosikymmenten aikana.

Howard Cunningham alias Tom Bosley

Kun Onnen päivät päättyi, Tom Bosley oli 57-vuotias. Seuraavat 26 vuotta Tony-palkittu näyttelijä oli lukuisten tv-sarjojen vakiovierailija. Hänet nähtiin muuassa Lemmenlaivassa, Teho-osastossa ja 70’s Show’ssa.

Vuonna 1989 Tom sai oman cosy crime -sarjan Isä Dowlingin mysteerit, jossa katolinen pappi ratkoo rikoksia. Tämä työllisti Tomia kolmen tuotantokauden verran.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Lisäksi Tom esitti vuosina 1984-1988 suurta menestystä saaneessa Murhasta tuli totta -sarjasta seriffi Amos Tupperia.

Tomin ura alkoi teatterista, ja näyttämölle hän teki paluun 1990-luvulla. Hän esiintyi New Yorkin Broadwaylla isoissa produktioissa Kaunotar ja Hirviö sekä Cabaret.

Tom kuvattuna Patricia-vaimonsa kanssa puoli vuotta ennen kuolemaansa keväällä 2010.

Tom oli naimisissa Jean-vaimonsa kanssa vuodesta 1962 tämän kuolemaan 1978 asti. Kaksi vuotta myöhemmin hän avioitui näyttelijä Patricia Carrin kanssa, kunnes Tomin kuolema vuonna 2010 erotti heidät.

Keuhkosyöpää sairastanut Tom menehtyi 83-vuotiaana sairaalabakteeritartuntaan.

Marion Cunnigham alias Marion Ross, 95

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Cunnighamin-perheen matriarkkana nähty näyttelijä Marion Ross täytti viime syksynä kunnioitettavat 95 vuotta.

Onnen päivien jälkeen Marion vieraili useissa televisiosarjoissa, kuten Lemmenlaivassa ja Gilmoren tytöissä. Vuonna 1991 hän sai pääroolin komediasarjasta Brooklyn Bridge, jota esitettiin kolme tuotantokautta. Sittemmin hän keskittyi ääninäyttelijän töihin, kuten animaatioihin.

Vuonna 2018 Marion jäi eläkkeelle, mutta ei jättänyt näyttelemistä täysin. Viimeisin hänen töistään on kolmen vuoden takaa Jamie Lee Curtisin tähdittämä elokuva Senior Entourage.

Marion julkaisi 2018 muistelmat, joissa hän muun muassa kertoo, ettei alkuun tullut toimeen Onnen päivät -vastanäyttelijänsä Tom Bosleyn kanssa.

Marion asuu Woodland Hillsin alueella Los Angelesissa. Hän erosi ensimmäisestä aviomiehestään Fredman Meskimenista 18 yhteisen vuoden jälkeen 1969. Liitosta on kaksi lasta, joista poika Jim-poika on näyttelijä ja Ellen-tytär tuottaja-käsikirjoittaja. Vuodesta 1988 Marion eli näyttelijä Paul Michaelin kanssa. Mies menehtyi sydänsairauteen 2011.

Richie Cunningham alias Ron Howard

Ron Howard näytteli Onnen päivissä seitsemän tuotantokautta, minkä jälkeen perheen Richie Cunnighamin hahmo lähti armeijaan eikä häntä sittemmin sarjassa nähty.

Syy Ronin katoamiseen ruudusta oli haave ohjaajan ammatista. Irtiotto kannatti, sillä Ron on tehnyt menestyksekkään uran Hollywood-ohjaajana ja -tuottajana. Hänen tunnettuja ohjauksiaan ovat muun muassa Splash (1982), Apollo 13 (1995), Kaunis mieli (2001) ja Da Vinci -koodi (2006).

Ron toimii elokuva- ja televisiotuotantoyhtiö Imagine Entertainmentin varatoimitusjohtajana. Imagine on monen tunnetun tv-sarjan ja leffan takana, kuten 24, Felicity ja 8 Mile.

Muistelmissaan Ron toteaa varhaisen kaljuuntumisensa syyksi ex-kollegansa Henry Winklerin. – Oli stressaavaa, kun kausien edetessä huomasin Fonzien saavan alati enemmän huomiota ja ruutuaikaa.

Ohjaaja on ollut vuodesta 1975 naimisissa Cheryl Alleyn kanssa, ja heillä on neljä lasta. Vuonna 1985 Ron perheineen jätti Hollywoodin taakseen ja muutti Yhdysvaltain itärannikolle Connecticutiin.

Joanie Cunningham alias Erin Morin

Onnen päivät -rooli jäi näyttelijä Erin Morinin tunnetuimmaksi työksi.

Hittisarjan jälkeen hän piipahti tv-sarjoissa, kuten Lemmenlaiva, Murhasta tuli totta sekä Kauniit ja rohkeat. Sivurooli vuoden 2010 Not Another B Movie -elokuvassa jäi Erinin viimeiseksi roolityöksi.

Vuodet Onnen päivien jälkeen olivat koettelevat. Erin kärsi masennuksesta, mikä vaikutti hänen heikkoon työllistymiseensä Hollywoodissa.

Hän oli naimisissa kahdesti. Vuonna 1987 hän meni naimisiin Rocky Fergusonin kanssa, mutta liitto kariutui kuusi vuotta myöhemmin. Näyttelijä on kertonut, ettei aviomies kestänyt vaimonsa julkisuutta. Vielä samana vuonna Erin avioitui Steve Fleischmannin kanssa.

Eriniä ei juuri nähty julkisuudessa Onnen päivät -sarjan jälkeen. Kuva on vuodelta 2009.

Erin ja Steve asuivat miehen iäkkään äidin luona asuntovaunussa Indianassa. Vuonna 2012 anoppi kyllästyi miniänsä juopotteluun ja heitti tämän pihalle yhteisestä kodista. 

Erin kuoli huhtikuussa 2017 syöpään rahattomana ja kodittomana.

Fonzie alias Henry Winkler

Henry Winklerin näyttelemän Fonzien hahmon piti olla Onnen päivien huomaamattomimpia. Toisin kävi, kun yleisö rakastui nahkatakkiseen komistukseen.

Onnen päivien päätyttyä Henry on tehnyt toistakymmentä elokuvaa ja tuottajan töitä, näytellyt sekä kirjoittanut kollegansa Lin Oliverin kanssa lastenkirjasarjan, jonka pääosassa on kirjailijan itsensä tavoin lukihäiriöstä kärsivä päähenkilö.

Vuonna 2018 Henry sai roolin HBO Maxin draamasarjasta Barry. Näyttelijävalmentajan roolista hän nappasi Emmy- ja Critics’ Choice -palkinnot sekä Golden Globe -ehdokkuuden.

Viime kuukausina Henry on kiertänyt maailmailla markkinoimassa muistelmiaan. Kuva on otettu helmikuussa kirjakiertueelta Australiasta.

Henry on ollut jo yli 40 vuotta naimisissa Stacey-vaimonsa kanssa. Heillä on kolme lasta. Vapaalla Henry nauttii puuhailusta lastenlastensa kanssa.

Viime syksynä häneltä ilmestyi elämäkerta Being Henry: The Fonz… and Beyond.

Potsie Weber alias Anson Williams

Anson Williams näytteli Richie Cunninghamin parasta ystävää Potsieta. Onnen päivät keskittyi ensimmäisellä tuotantokaudella teinipoikien touhotuksiin, kunnes Fonzie-hahmo vei huomion Potsiesta.

Sarjan päätyttyä Anson teki muutamia sivurooleja televisiossa, kunnes siirtyi kameran taakse ohjaajaksi. Hän on ohjannut useita hittisarjoja Melrose Placesta Baywatchiin ja Salattu teinielämään.

Televisiotyön ohessa Anson on keksijä, joka on patentoinut useita tuotteita puhelimen lisälaitteista ihoa viilentävään rasvaan.

Viime kesänä Anson avioitui 73-vuotiaana kiinteistövälittäjärakkaansa kanssa.

Anson on mukana myös politiikassa, ja kaksi vuotta sitten hän oli ehdolla Ojain pormestariksi Kaliforniassa.

Hänellä on kaksi avioeroa takanaan. Vuodet 1978 – 1986 Anson oli naimisissa Onnen päivät -työkaverinsa, näyttelijä Lorrie Mahaffeyn kanssa. Parilla on yksi yhteinen lapsi. Kaksi vuotta erostaan Anson vei vihille tv-tuottaja Jackie Gerkenin. Yli 30 yhteisen vuoden ja neljän lapsen jälkeen pariskunta lähti eri teille.

Ralph Malph alias Don Most

Ron Howardin tavoin näyttelijä Don Most jätti sarjan seitsemän tuotantokauden jälkeen.

Sittemmin hän on näytellyt tasaiseen tahtiin elokuvissa ja televisiosarjoissa, kuten Baywatch, Sabrina, teininoita, Glee, Kauniit ja rohkeat sekä Bones

Hän on näytellyt myös teatterissa, ja ollut mukana kiertävässä Grease-musikaalissa.

Don julkaisi viime vuonna tuoreimman sinkkunsa My Baby Sings the Blues.

Näyttelemisen lisäksi Don on ammattimuusikko, ja kiertää swing-bändinsä kanssa soittamassa.

Donin ja Morgan-vaimonsa liitto on kestänyt jo yli 40 vuotta. Heillä on kaksi tytärtä.

Chachi Arcola alias Scott Baio

Scott Baio esitti Fonzien serkkua Chachi Arcolaa, joka sarjan viime metreillä meni naimisiin Cunninghamin-perheen Joanie-tyttären kanssa.

Onnen päivien jälkeen Scottilla onnisti, sillä hän sai vakityön seuraavaksi kuudeksi vuodeksi komediasarjasta Charles in Charge. Tätä seurasivat sarjat Baby Talk (1991-1992) ja Diagnoosi: Murha (1993-1995).

Scottin viimeisimpiä näyttelijätöitä on sitcom See Dad Run, jota tehtiin vuosina 2012-2015.

Hän on vuosien ajan saanut leipänsä myös tv-ohjaajana.

Viime vuonna Scott perheineen muutti Kaliforniasta Floridaan.

Viime vuosina Scott on töitään enemmän ollut otsikoissa jyrkkien poliittisten kannanottojensa vuoksi. Republikaani on konservatiivisen politiikan ja Donald Trumpin kannattaja.

Scott on ollut naimisissa Renee-vaimonsa kanssa vuodesta 2007. Heillä on kaksi lasta.

Seuraa meitä somessa