fbq
Race Across The World Suomi; S1; kilpailjat; ryhmäkuva; key art, Jutta ja Juha Larm, Juha ja Jalo Itkonen, Meeri Koutaniemi, Meiju Niskala, Michele Murphy Kaulanen, Jasmin Isomäki, Niko Saarinen, Outi Mykkänen, Ibrahim Manza, Abdirahman Keinaan, ernest lawson

Onko Race Across the World kopio Amazing Racesta? Näin tuotanto vastaa

Lauantaina 16. maaliskuuta MTV:llä starttasi uusi seikkailuohjelma, jossa parit matkustavat kilpailuasetelmassa Euroopan halki koti-Suomeen.

Hiljattain alkaneessa Race Across the World Suomi -ohjelmassa kuusi paria matkustaa Marokon Marrakeshista Suomeen maateitse viiden kohteen kautta. Budjetiksi pareille on annettu saman verran kuin lento kohteesta kotimaahan maksaisi, tarkalleen ottaen 3 000 euroa.

Jokaisella viidellä etapilla yksi pareista on vaarassa pudota, ja parit kilpailevat siitä, kuka saapuu päätepisteelle ensimmäisenä. Monella katsojalla jo tämä yksityiskohta soittaa kelloja. Nelosella pyörineessä Amazing Race Suomessa kilpailijat matkustavat myös kilpa-asetelmassa etapilta etapille aikaa vastaan.

MTV:n ohjelmassa kännykät ja luottokortit otetaan pois, ja näin tehtiin myös toisessa, kilpailevassa formaatissa. Molemmissa annetaan myös tietty määrä rahaa matkan taittoon. Erona on kuitenkin se, että Maikkarin uutuusohjelmassa parit voivat tehdä matkan varrella töitä, jotta pärjäävät. Lisäksi parit saavat tässä ohjelmassa kellopuhelimet, joiden avulla tuotanto ohjaa pareja sekä seuraa heidän sijaintejaan.

Jutta Larm romahtaa seikkailuohjelmassa – purskahtaa hysteeriseen itkuun

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Ernest Lawson luotsaa Maikkarin uutta seikkailuohjelmaa.

Kuten kilpailevassa formaatissa, myös Maikkarin seikkailusarjassa kilpailijat joutuvat turvautumaan paikallisten apuun yrittäessään selviytyä paikasta toiseen.

Moni saattaa ihmetellä, miksi ihmeessä samankaltainen ohjelma tehtiin. Tuoko tämä ohjelma mitään uutta? Formaatti on kuitenkin nauttinut kansainvälistä suosiota.

Suurin ero lienee se, että sen suurempia tehtäviä ei ole tiedossa tässä ohjelmassa, kuten Amazing Racessa puolestaan oli. Lisäksi Race Across the Worldissa kilpailijat eivät voita rahaa kilpailusta. Se, mitä määränpäässä odottaa, on vielä tässä vaiheessa epäselvää. Onko se glooriaa, fanfaareja ja hyvää mieltä vai jotain muuta, emme tiedä.

Formaatin keskiössä on itse matka ja parien dynamiikka. Virkistävin ero on se, että kilpailijat todellakin hoitavat matkajärjestelynsä itse, eikä heille ole järjestetty esimerkiksi kyytejä tai lentoja valmiiksi, kuten Nelosen formaatissa oli tehty.

Niko Saarinen ja Outi-äiti lähtivät kieli- ja suunnistustaidottomina seikkailurealityyn – näin kävi

Race Across The World Suomi-kilpaililijat: Jutta ja Juha Larm, Juha ja Jalo Itkonen, Meeri Koutaniemi, Meiju Niskala, Michele Murphy Kaulanen, Jasmin Isomäki, Niko Saarinen, Outi Mykkänen, Ibrahim Manza, Abdirahman Keinaan sekä juontaja Ernest Lawson.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Race Across the World -tuotanto kommentoi aihetta Katsolle.

– Tässä matkataan maata pitkin, ja tässä seurataan enemmänkin parien keskinäistä suhdetta, miten he pärjäävät matkalla, ja mitä he oppivat itsestään ja toisistaan. Matka ja koko kokemus ovat kokonaisuutena se suurin palkinto. Matka itsessään on tärkeämpi kuin määränpää.

– Matkalla oli iso tuotantotiimi, ja jokaista paria seurasi pienempi tiimi. Tuotanto seurasi kaikki tiimejä, meillä oli mukana myös huoltoautoja ja turvallisuus oli tarkkaan mietitty etukäteen. Lisäksi urbaanissa ympäristössä on aina apua saatavilla, kun ei olla erämaassa.

Race Across the World Suomi lauantaisin MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa.

Seuraa meitä somessa