fbq
20240214, Helsinki. MTV:n LOVE- ja Race Across the World Suomi -pressi. Kuvassa Juha ja Jutta Larm.

Jutta ja Juha Larm osallistuvat seikkailurealityyn – nukkuivat luteiden ja torakoiden keskellä

Hyvinvointiyrittäjät nähdään maaliskuussa alkavassa Race Across the World Suomi -seikkailuohjelmassa.

Maaliskuun puolivälissä MTV:llä alkaa uusi seikkailuohjelma Race Across the World. Kuusi julkisuudesta tuttua henkilöä lähtee parinsa kanssa matkalle Euroopan halki. Yhden pareista muodostavat Jutta ja Juha Larm

Jutan ja Juhan arki on hektistä. He ovat somevaikuttajia, ja heillä on hyvinvointiyritys. Alkuun parista tuntuikin, että he eivät voi lähteä ohjelmaan mukaan, koska kokivat itsensä korvaamattomiksi niin yritystoiminnassa kuin yksityiselämässäkin. He ovat nimittäin tottuneet olemaan aina saatavilla.

– Kyllähän tämä tarjosi meille mahdollisuuden haastaa totuttuja tapoja ja malleja. Olemme tottuneet sellaiseen luksusmatkailuun, ja meille on se oma tapa tehdä asioita, Juha kertoo.

– Ja sitten meillä oli tietysti hirveästi tekosyitä, miksi emme voi lähteä kuukaudeksi pois. Ajattelimme, että olemme korvaamattomia lasten, yritysten ja kissojen kanssa, mutta näinhän asia ei ole. Nyt me halusimme sitten päästää irti ja lähteä, hän lisää.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Jutta korostaa, että he eivät ole tosi-tv-konkareita, ja ajatus realityyn lähtemisestä tuntui kaukaiselta ajatukselta.

– Tässä koko filosofia oli kuitenkin hieno. Onneksi lähdimme, koska tilaisuus oli ainutlaatuinen. Varmasti vanhainkodissa muistellaan tätäkin reissua, Jutta pohtii.

Race Across The World Suomi -kilpailijat: Ibrahim Manza ja Abdirahman Keinaan, Jutta ja Juha Larm, Meeri Koutaniemi ja Meiju Niskala, Michele Murphy Kaulanen ja Jasmin Isomäki, Niko Saarinen ja Outi Mykkänen, Juha ja Jalo Itkonen sekä juontaja Ernest Lawson.

Matkatavarat roskikseen

Kilpailijoilla on reissussa mukanaan rinkat. Mitään mobiililaitteita, omaa rahaa, eväitä tai pankkikortteja ei saanut pakata mukaan. Kilpailijat kantavat tavaransa siis itse selässään. Juha päätti tehdä pakkauslistan, jotta osaisi varautua kaikkiin mahdollisiin skenaarioihin.

– Listassa pitää ottaa huomioon turvallisuus, selviytyminen ja mukavuus. Nyt nousi haasteeksi se, että emme tienneet etukäteen mihin lähdemme. Täytyi pakata kaikki kevytuntuvatakista uikkareihin asti. Rinkassa piti olla myös tarpeeksi vaihtovaatteita. Yritin kyllä viilata niitä grammamääriä, Juha naurahtaa.

– Kyllä silti välillä ihmettelin, että miksi raahaan näitä hiton painavia vaelluskenkiä, Jutta lisää väliin.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Juha muistelee, että osa Jutan tavaroista lensi matkan aikana roskiin. Parhaaksi matkatavaraksi osoittautui silkkinen makuupussinsuojus.

– Montakin yötä tuli siinä vietettyä. Se oli hyvä, koska välillä torakat ja luteet saattoivat vilistää lattialla. Tämä on hyvä vinkki budjettimatkailuun, Jutta vinkkaa.

Jutan molempiin lonkkiin on laitettu tekonivelet, joten matkaa varten pari teki aerobista harjoittelua.

– Kävimme kävelemässä, ja kävin paljon salilla. Tiesimme, että fyysinen keho ei saisi pettää matkan varrella, Jutta kertoo.

– Sitten me kertasimme myös ihan peruskoulutietoa, eli mitä Euroopan maita onkaan olemassa, mitä valuuttoja ja mitä kieliä siellä puhutaan. Ihan kielikurssille ei kuitenkaan menty, Juha lisää.

MTV tekee Amazing Racen kaltaisen kilpailuohjelman – mukana Juha ja Jutta Larm

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Henkisesti raskas matka

Kaikkeen ei kuitenkaan voinut varautua, ja parin mielestä matkan aikana korostui heittäytyminen. Matka starttasi Marokosta, jossa parit joutuivat itse luovimaan tiensä seuraavalle etapille.

– Henkisesti se oli kuitenkin aika raskasta, kun tällainen ADHD-ajatusmaailma yrittää koko ajan ratkoa ja tehdä suunnitelmia. Päässä käy läpi erilaisia vaihtoehtoja, esimerkiksi kannattaako ottaa bussi, juna vai pummia kyyti, Jutta kertoo.

Kilpailijoiden oli itse siis rakennettava matkansa pienellä budjetilla. Matkaajat joutuivat käyttämään paljon paikallisten apua.

– Tässä piti olla myös älyttömän sosiaalinen. Voisi olettaa, että me olemme sosiaalisia, ja niin ollaankin, mutta pohjimmiltaan rakastan rauhaa ja tykkään olla ihan chillisti, Jutta paljastaa.

Jutta kertoo olevansa seikkailuohjelman jälkeen valmis lähtemään Juhan kanssa vaikka maailman ääriin. Hän kertoo, että turhat nurinat jäivät molemmilla minimiin. Juhan kilpailuhenkisyys tuli kuitenkin pienoisena yllätyksenä Jutalle.

– Vaikka Juha on kilpailuhenkinen, niin nyt on tosielämässäkin todistettu, että hänen zen-tilansa pitää. Hän tukee ja kannattelee minua aina silloin kun usko meinaa loppua, Jutta kuvailee miestään.

– Joo ja kyllä vaimo tietää, milloin kierrokset nousevat liian korkealle. Kun kilpailuvietti vie liikaa, on hyvä kuunnella, jos jostain kuuluu: Nyt Juha seis, rauhoitu. Siihen ääneen kannattaa reagoida, Juha muistelee.

Ernest Lawson paljastaa tärkeimmän biisinsä – hyvin henkilökohtainen merkitys

Parisuhdekoettelemus

Matka toi hyvän mahdollisuuden Jutalle miettiä elämäänsä normaalia syvemmin, koska digitaalisia häiriötekijöitä ei ollut. Jutta kertoo olevansa pärjäävä ja itsenäinen nainen, joten hänelle itselleen tuli yllätyksenä se, että hän itki matkan aikana. Juha puolestaan koki hyvänä muistutuksena sen, että apua saa pyydettäessä.

Ikimuistoisimman hetken matkalla Juha koki yhdessä Jutan kanssa.

– Kohdetta paljastamatta kilpailutilanteessa tuli muistutus tärkeimmästä, eli rakkaudesta ja meistä, minusta ja Jutasta. Ja saimme kokea sen vielä paikassa, joka tuntui itselle tosi tärkeältä. Siinä tilanteessa kaikki muu unohtui ja olimme vain me kaksi. Siinä jopa vähän unohti itsensä, Juha muistelee.

Parilla on ollut myös toinen parisuhdekoettelemus viimeisen vuoden aikana. He rakensivat rantasaunan.

– Se on onneksi loppusuoralla, Jutta naurahtaa.

– Me myös haaveilemme oravanpyörästä pääsemisestä, mutta ei kyllä tiedetä vielä miten, Juha lisää.

Race Across the World Suomi MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa 16. maaliskuuta alkaen.

Seuraa meitä somessa