fbq
Race Across The World Suomi, S1, kilpailijapari, Michele Murphy Kaulanen ja Jasmin Isomäki, aavikolla

Minttu Kaulasen ja Jasmin-tyttären erilaiset temperamentit tulivat esiin seikkailurealityssä: "Hänen reagointinsa oli aika ankeaa"

Äiti ja tytär suuntasivat Lapin tunturimaisemista matkalle halki Euroopan MTV:n uutuusohjelmassa Race Across the World Suomi.

Kun yrittäjä Michele ”Minttu” Myrphy-Kaulanen päätti lähteä mukaan Race Across the World Suomi -seikkailuohjelmaan mukaan, päätti hän jättää miehensä Sampon kotikonnuille. Oli selvää, että tytär Jasmin Isomäki lähtisi mukaan.

– Ainoa ehtoni oli, että Jasmin lähtisi mukaan, Minttu sanoo Katson haastattelussa.

– Minua jännitti se, että tämä matka kuvattiin. En ole mikään linssilude, enkä ole ollut tv-ohjelmissa mukana. Itse matkustaminen ei niinkään jännittänyt, Jasmin kertoo viime kesän kuvauksista.

Matkalla parien on tarkoitus testata keskinäisiä välejään ja myös suhdetta omaan itseensä. Kauden aikana tiimien kekseliäisyyttä, rohkeutta ja hermoja mitataan. Parien on itse selviydyttävä ennalta määrätyllä budjetilla määränpäästä toiseen. Minttu myöntää, että hänellä kiristyvät hermot nopeammin kuin tyttärellään.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Hänen reagointinsa on hyvin toisenlaista, ehkä sellaista aika ankeaa, Minttu sanoo ja parivaljakko repeää nauruun.

– Mutta olihan se mahtavaa, että toinen voi kompata ja tsempata siinä kohtaa, kun toinen romahtaa. Yksi hetki ohjelmassa tulee, kun kummallakaan ei riittänyt jaksaminen, hän paljastaa.

He kertovat, että tuossa tilanteessa auttoi se, että he ovat äiti ja tytär ja tuntevat toisensa perinpohjaisesti.

– Oikeassa elämässä on ollut paljon tilanteita, joissa on täytynyt selvitä ja jaksaa yhdessä, Jasmin summaa.

– Olin 19-vuotias, kun hän ilmoitti tulostaan, joten olemme kasvaneet yhteen. Matkalla piirteet nousivat eri tavalla esiin. Olen aina kunnioittanut Jasminia, Minttu kertoo.

Niko Saarinen ja Outi-äiti lähtivät kieli- ja suunnistustaidottomina seikkailurealityyn – näin kävi

Minttu, 43, ja Jasmin, 23, kertovat olevansa toistensa kaltaisia joka paikan hölyiä.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Reissulla he oppivat kuitenkin jotain uutta toisistaan. Jasmin kertoo, että hän on aina tiennyt äitinsä olevan sinnikäs, mutta koettelemusten keskellä kuitenkin sinnikkyyden äärirajat yllättivät. Jasmin myös sanoo, että äidiltä löytyi hermoja matkan aikana enemmän kuin hän oli ajatellut.

– Jasminin tasapainoisuus ja se, että hän ei hätkähdä uusia ihmisiä, yllättivät minut. Itse säntäilen koko ajan ja hoen, että on hirveä kiire. Jasmin puolestaan teki asiat rauhassa, Minttu sanoo tyttärestään.

– Kääntöpuolena tuolla kuitenkin on se, että olen introvertti ja paukut loppuivat välillä. Koen, että molemmilla on omat vahvuudet tässäkin asiassa, Jasmin komppaa.

Varsinaista taktiikkaa tai strategiaa ei parivaljakolla ollut. Jasmin kertoo kävelleensä, koska arveli, että sitä tullaan matkan aikana paljon tekemään. He myös kokivat, että reissulle ei voi valmistautua, koska ohjelma oli täysin uusi.

Jos äiti ja tytär tekisivät jotain toisin, he eivät panikoisi yhtä paljon kuin he tekivät.

– Olisimme ehkä enemmän samassa veneessä kuin muut siinä tilanteessa. Jälkikäteen en kuitenkaan kadu mitään, ja reissu oli kaikin puolin siisti kokemus, Jasmin ynnää.

Jasmin on opiskelija, ja lisäksi hän on perheen matkailuyrityksessä mukana. Koko perhe asuu nykyisin Lapissa, ja Jasmin on löytänyt kotinsa Kittilästä yhdessä kihlattunsa kanssa. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Race Across the World MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa 16. maaliskuuta alkaen.

Seuraa meitä somessa