fbq
Melrose Place , Josie Bissett, Thomas Calabro, Andrew Shue, Courtney Thorne-smith, Vanessa Williams, Doug Savant, Grant Show, Amy Locane

Melrose Place -tähtien elämä oli kuin saippuaoopperaa - rikoksia, potkuja ja työpaikkaromansseja

Melrose Place ei ollut leppoisin työpaikka, jos ex-näyttelijöihin on uskomista.

Monen suu mahtoi loksahtaa, kun kuluneella viikolla uutisoitiin ysärisarja Melrose Placen paluusta ruutuun. Alkuperäinen vuosina 1992-1999 tehty sarja oli hitti, mutta väkinäinen jatko 2009 taas floppi. Tästäkin huolimatta länsihollywoodilaisille ihmissotkuille annetaan kolmas yritys.

Alkuperäinen Melrose Place on monille se ainoa oikea. Siinä seurattiin seitsemän tuotantokauden ajan nuorten aikuisten elämää ja ihmissuhdekoukeroita melroselaisessa asuinkompleksissa West Hollywoodin kaupungissa Los Angelesin kupeessa.

Vakionäyttelijöihin lukeutuivat muun muassa Courtney Thorne-Smith (Alison Parker), Thomas Calabro (Michael Mancini), Josie Bissett (Jane Mancini), Grant Show (Jake Hanson), Andrew Shue (Billy Campbell), Heather Locklear (Amanda Woodward) ja Doug Savant (Matt Fielding).

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Melrose Placen paluuta odotellessa muistelemme, mitä alkuperäisen sarjan näyttelijöille tapahtui kulisseissa ja sarjan jälkeen.

Sarjan tarjoilija vankilaan taposta

Näyttelijä Amy Locane valittiin yhdeksi sarjan päähenkilöistä tarjoilija Sandy Louise Harlingiksi. Ensimmäisen kauden jälkeen häntä ei Melrosen kuvioissa enää nähty.

– Amy oli suloinen tyttö, mutta yliarvioi asemansa alalla. Hänellä oli epäkypsä näkemys uransa etenemisestä, vastanäyttelijä Doug Savant on todennut.

Amy itse on syyttänyt Melrose Placen tuottajia kohtalostaan. Hän kokee uransa katkenneen, kun hänet kirjoitettiin ulos hittisarjasta.

Huippuvuosinaan Amy näytteli Johnny Deppin rinnalla.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Hän avioitui, perusti perheen ja jäi kotiäidiksi. Palo näyttelijäksi oli yhä kova, joten 2000-luvulla hän haki paikalliseen teatteriin. Ura oli taputeltu, kun vuonna 2010 Amy tarttui juovuksissa rattiin ja kolaroi kohtalokkaasti toisen auton kanssa. Onnettomuudessa menehtyi 60-vuotias nainen.

Ylimääräiset kilot veivät roolin

Billy Campbellin rooliin palkattiin alun perin näyttelijä Stephen Fanning

Kun kuvaukset alkoivat, ei tuotanto ollut mielissään näyttelijän yllättävästä painonnoususta. Potkut tuli ennen kuin ensimmäistäkään jaksoa ehdittiin esittää.

Andrew nappasi Stephenin roolin, ja näytteli sarjassa vuoteen 1998 asti.

Stephanin tilalle palkattiin Andrew Shue, jonka ensimmäinen työtehtävä olikin kuvata uudestaan Stephenin tekemät kohtaukset.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Huoltajuuskiista ja konkurssi

Megan Lewis Mancinia sarjan loppuaikoina esittänyt Kelly Rutherford menestyi myöhemmin Gossip Girl -tähtenä, mutta viime vuodet ovat menneet sotkuisen yksityiselämän selvittelemisessä.

Vuonna 2006 Kelly avioitui liikemies Daniel Gierschin kanssa. Kun pari odotti toista lastaan, ajautuivat he avioeroon. Raskauden aikana pariskunta kävi oikeustaistoa lastensa huoltajuudesta. Kun väliaikainen sopimus yhteishuoltajuudesta umpeutui, haki Daniel lähestymiskiellon lasten äitiä vastaan.

Kaksi vuotta myöhemmin Danielia epäiltiin huume- ja asekaupoista, jolloin Yhdysvaltain ulkoministeriö karkotti miehen maasta. Hän asettui asumaan Ranskaan ja Monacoon. Kelly haki lastensa yksinhuoltajuutta, jota oikeus ei myöntänyt. 

Koska Danielilla ei ollut oikeutta matkustaa Yhdysvaltoihin, määrättiin lapset asumaan pysyvästi isänsä kotimaahan. Kolmen vuoden ajan Kelly matkusti joka kolmas viikonloppu Monacoon tapaamaan lapsiaan.

Tilanne ajoi Kellyn henkilökohtaiseen konkurssiin, eikä tilannetta helpottanut Gossip Girl -sarjaan päättyminen.

Nykyään Kelly asuu suuren osan ajastaan Monacossa. Menestystä hän on saanut muun muassa someyrittäjänä.

Potkut raskauskiloista

Hunter Tylo nosti oikeusjutun Melrose Placen Spelling-tuotantoyhtiötä vastaan laittomista potkuista. Irtisanomisen syy oli raskaus ja sen aiheuttamat lisäkilot.

– Miksi et mene tekemään aborttia, näyttelijä kertoi oikeudessa tuottajan tokaisseen hänelle.

Hunter vetosi tuotantoon, että hänen raskausvatsansa olisi mahdollista peittää tekniikan ja kamerakulmien avulla, mutta työpaikka meni näyttelijä Lisa Rinnalle.

Hunter on tuttu myös Kauniit ja rohkeat - saippuaoopperasta.

Oikeus katsoi, ettei raskaus olisi estänyt näyttelijää esittämästä seksikästä viettelijää ja avionrikkojaan. Naista syrjivä irtisanominen maksoi tuotantoyhtiölle lähes viisi miljoonaa dollaria.

Ihonväri ei kelvannut tuotannolle?

Tanssija-aerobic-ohjaaja Rhonda Blairia esittänyt Vanessa Williams heitettiin pihalle sarjasta ensimmäisen kauden jälkeen. Syitä ei selitetty, mutta näyttelijä itse uskoo, etteivät käsikirjoittajat olleet valmiita tummaihoiseen hahmoon.

– Kun minut kolmen jakson jälkeen irtisanottiin ilman hyvää syytä, olin että ”Oi, tervetuloa Hollywoodiin”, Vanessa totesi Soap Opera Digestille.

Sittemmin laulajanakin tunnettu Vanessa on esiintynyt lukuisissa elokuvissa ja sarjoissa, kuten Ally McBeal, Ugly Betty, Täydelliset naiset ja Good Wife.

Sekavia suhteita kulisseissa

Yksi sarjan päätähdistä Courtney Thorne-Smith ei pystynyt pitämään näppejään irti työkavereistaan. Jo ensimmäisellä kaudella hän aloitti seurustelusuhteen vastanäyttelijänsä Andrew Shuen kanssa. Myöhemmin Andrew vaihtui toiseen kollegaan Grant Show’hun.

– Olemme melko varmoja, että Courtney jätti sarjan Andrew'n takia, Melrose Placen kulisseista on supistu Vulturelle.

Myös näyttelijä Laura Leighton deittaili Grantia, mutta päätyi lopulta naimisiin Doug Savantin kanssa.

– Vaimoni tapaaminen oli parasta, mitä minulle tapahtui Melrose Placessa, Doug on hehkuttanut.

Doug ja Laura ovat olleet naimisissa vuodesta 1998. Heillä on kaksi yhteistä lasta. Perheeseen kuuluu myös Dougin edellisessä liitossa syntyneet tyttäret.

Josie Bissettille ja Rob Estesille kävi päinvastoin. He aloittivat sarjassa tuoreena avioparina, mutta kuvausten edetessä sukset menivät ristiin ja lusikat jakoon.

Sarjan tähtikaksikko Heather Locklear ja Jack Wagner päätyivät hetkeksi kihloihin, mutta sekin rakkaus päättyi.

Seuraa meitä somessa