fbq
Farmi Suomi

Kova koti-ikävä iskee Farmi Suomessa – kukaan ei välty itkumaratonilta

Farmi Suomen 10. jaksossa farmilaiset saavat kirjoittaa kirjeet kotiin.

Farmi Suomi -ohjelman kymmenennessä jaksossa 9.5. jäljellä olevat farmilaiset potevat koti-ikävää. Jakso on jo katsottavissa Ruutu+-palvelussa.

Älä lue pidemmälle, jos et halua tietää jakson tapahtumia.

– Onko yhtään koti-ikävä? juontaja Susanna Laine kysyy farmilaisilta.

– No ehdottomasti omaa tytärtä ja ylipäätään omaa lähipiiriä. Ehkä täällä on kasvanut se tunne siitä, että kuinka tärkeitä ihmisiä siellä ulkomaailmassa on, Michael Ntima kertoo.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Veeti Kallio väittää, ettei ikävöi mitään ulkomaailmasta. Hän kertoo olevansa yhteydessä sydämessään rakkaimpiinsa, eikä siihen tarvitse ikävää lisätä. Sami Jauhojärvi ikävöi lapsiaan, niin kuin myös itkuinen Kirsikka Simberg. Linnea Vihonen kertoo, että päivittäin läheiset käyvät mielessä.

Farmi Suomi
Pehtoori jakaa farmilaisille kynät ja paperit kirjeitä varten.

Myöhemmin farmilaiset saavat kirjoittaa kirjeet kotiin. 

– Ajattelin heti, että kirjoitan lyhyesti ja ytimekkäästi. Huomasin, että se myös auttaa mua itseäni. Oli itku lähellä, kun siinä kirjoittaessa tuli tietysti rakkaat mieleen, Veeti kertoo.

Farmi Suomi
Veeti Kallio
Veeti kertoo, että ikävä on kuin kivilasti repussa, joka on hyvä välillä laskea alas.

Kirsikka kertoo olevansa karmaiseva pillittäjä.

– Tietenkin on ikävä lapsia, mutta myös tosi kova ikävä mun puolisoa, koska se on mun hyvä kaveri, Kirsikka sanoo.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Täällä on paljon asioita, mistä olisi kiva jutella hyvän ystävän kanssa. Sen takia tuo kirje on tuntunut tosi kivalta, hän summaa.

Daniel Lehtonen ja Merja Kyllönen saavat myös kirjoitettua kirjeensä. He keskustelevat siitä, kuinka tunteet nousivat pintaan kirjettä kirjoittaessa.

– Sitten kun ne kirjeet tulevat takas, niin venaapas sitä. Täällä ollaankin itkumaratonissa, Daniel heittää.

Sami kertoo kostunein silmin ensimmäistä kertaa pysähtyneensä kunnolla miettimään perhettään.

– Oli sellainen, että kanavat aukesi ja nimenomaan kyynelkanavat. Yllättävän tunteikas hetki oli kirjoittaa kirje kotiin. Ikävä on ollut, Sami summaa.

Farmi Suomi
Michael ei ole koskaan ollut yhtä pitkää ajanjaksoa erossa tyttärestään.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Michael kertoo, ettei ole koskaan ollut näin pitkää aikaa erossa tyttärestään, joten erilaisia tunteita on ollut pinnassa pitkin matkaa.

– Halusin tsempata suuremmin, koska hän aloitti juuri tokaluokan, ja en ollut sitten mukana siinä. Totta kai muistan myös mainita, kuinka kova ikävä on. Olihan siinä tunteet aikamoisessa pomppulinnassa, Michael kertoo liikuttuneena.

– Mua lämmittää voimasanat, jotka ollaan tyttären kanssa keksitty: ”Minä osaan, minä onnistun ja olen kaunis.” Mä tiedän, että kun hän joka päivä ne lausuu itselleen peilin edessä, niin kaikki on varmasti hyvin. Hän voi luottaa siihen, että isi ajattelee häntä joka päivä, hän summaa.

Farmi Suomi
Linnea Vihomem
Linnea kertoo itkujen olleen puhdistavia.

Linnea kertoo, että hänestä on kuoriutunut maatilalla kova itkupilli.

– Olen pari kertaa itkenyt ihan kunnon itkut täällä. Sellaista lapsen itkua. Ehkä se on ollut silleen puhdistavaa, Linnea sanoo.

Hän kertoo kirjoittaneensa kotiin varoituksen sanat siitä, että kotiin saattaa palata entistä aamuvirkumpi ihminen. Hänen mukaansa kotiin lähtee hyvän mielen kirje.

Farmi torstaisin Nelosella ja Ruudussa.

Seuraa meitä somessa