fbq

Etsijät-sarjan Tommi Liski päätyi erikoiseen ratkaisuun kuvauksissa – ”Raskas projekti, tapansa kullakin”

Näyttelijä Tommi Liski on myös koko Etsijät-ohjelmaidean isä.

Ylen uusi komediasarja Etsijät kertoo pikkupaikkakunnalla toimivasta yhdistyksestä, joka on erikoistunut kadonneiden henkilöiden etsintään. Syrjäisellä huoltoasemalla kokoontuvaan YOLO-porukkaan kuuluvat muun muassa yhdistyksen juonitteleva johtaja Nixon (Pirjo Lonka) ja Nixonin kanssa valtakamppailua käyvä asuntovaunukuski Saikku (Tommi Liski). 

Tommi Liski on myös yksi sarjan käsikirjoittajista ja koko ohjelmaidean isä. Hänellä oli samanlainen tuplatyö muun muassa komediasarjoissa Kimmo ja Kallio.

– En kuitenkaan koskaan käsikirjoitusta tehdessäni kirjoita sinne roolia itselleni. Minun mielestäni se lähtisi heti väärille urille sillä tavalla. Kun tarina on valmis, niin voi katsoa, että olisiko siellä roolia, joka tuntuisi itselle oikealta, Tommi kertoo.

Hissu Hietalahden tähdittämä Etsijät edustaa outoa huumoria – ”Tehdäänpä sellainen sarja, jossa ei ole mitään järkeä”

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Itsekin teini-iässä vapaaehtoiseen etsintäpartioon kuulunut Tommi päätyi erikoiseen ratkaisuun Etsijöitä kuvattaessa.

– Kyllä täytyy sanoa, että vaikka oli kivaakin, niin oli tämä kokonaisuudessaan myös raskas projekti. Tapansa kullakin, mutta minä vuokrasin kuvausten ajaksi itselleni asuntovaunun ja muutin kuukaudeksi sinne samoille seuduille, Tommi kertoo.

– Pääsin sillä tavalla kiinni siihen tunnelmaan ja siihen, että millaista on oikeasti olla keskellä metsää. Samalla sain rauhassa tehdä lisäyksiä ja muutoksia käsikirjoitukseen, Tommi kertoo.

Etsijät julkaistaan Yle Areenassa torstaina 28. syyskuuta. Sarja alkaa samana päivänä Yle TV1:ssä kello 20.00.

YOLO-etsijäjoukkoon kuuluvat Nixon (Pirjo Lonka), Saikku (Tommi Liski), Venni (Kari Hietalahti), Karita (Pia Andersson) ja Ilkka (Heikki Ranta).

Seuraa meitä somessa