fbq

Hissu Hietalahden tähdittämä Etsijät edustaa outoa huumoria – ”Tehdäänpä sellainen sarja, jossa ei ole mitään järkeä”

Hissu Hietalahden esittämä Venni on sarjaepäonnistuja.

Ylen uusi komediasarja Etsijät kertoo pikkupaikkakunnalla toimivasta yhdistyksestä, joka on erikoistunut kadonneiden henkilöiden etsintään. Tähän YOLO-nimellä toimivaan yhdistykseen kuuluun muun muassa Kari ”Hissu” Hietalahden esittämä Venni. Etsijöiden tekijät kuvailevat Venniä sarjaepäonnistujaksi.

 – Joillain ihmisillähän on jo toinen jalka haudassa, mutta Vennillä on oikeastaan jo molemmat jalat haudassa. Hän itsekin sanoo muille yhdistyksen jäsenille, että hän kuolee kohta, Hissu määrittelee.

– Vennin hahmossa on paljon samaa kuin vaikkapa aiemmin ääninäyttelemässäni Pasila-sarjan Rauno Repomiehessä. Mutta siinä missä Repomiehen energiat menevät ylöspäin, niin Vennin kohdistuvat alaspäin, Hissu analysoi.

Kansansuosikin aseman saanut konkarinäyttelijä löytää Etsijöistä vertailukohtia muihinkin aiempiin komediallisiin töihinsä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Jos tykkäsi Kimmo-sarjasta, niin uskon, että tykkää varmasti myös Etsijöistä. Tässähän on osittain samoja tekijöitäkin, esimerkiksi ohjaaja Teppo Airaksinen ja käsikirjoittaja-näyttelijä Tommi Liski, Hissu kertoo.

Petteri Summanen ja Kari Hietalahti nauttivat persoonallisen Karuselli-komediasarjan teosta: "Kari on kuin komedian tryffelisika"

Etsijöiden esittelytekstissä kerrotaan sarjan edustavan komiikaltaan pohjoismaista outoutta.

– Jos sellaista verrataan vaikkapa amerikkalaisiin komediasarjoihin, niin Etsijätkin on aika minimalistinen. Peruslähtökohtana on oikeastaan vain se, että tuo etsijäryhmä rymyää metsässä. Teppo sanoikin projektin alussa, että ”tehdäänpä sellainen sarja, jossa ei ole mitään järkeä”, Hissu nauraa.

– On siinä toki juoni ja teksti rullaa, mutta välillä meininki on ihan älytöntä. Tepon tapa ohjata on myös sellainen, että hän antaa näyttelijöiden improvisoida paljon. Mukaan tulee sellaista päätöntä materiaalia, joka ei vie tarinaa millään tavalla eteenpäin, mutta on vain todella hauskaa.

– En tiedä, saisiko tätä kertoa, mutta sarjanhan oli tarkoitus olla kahdeksanosainen. Yksi jakso oli kuitenkin jo niin järjetön, eikä edistänyt mitään asiaa, joten se leikattiin pois. Se voi olla sitten sellainen dvd-lisäjakso – jos kukaan enää ostaisi dvd-julkaisuja.

Etsijät julkaistaan Yle Areenassa torstaina 28. syyskuuta. Sarja alkaa samana päivänä Yle TV1:ssä kello 20.00.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Seuraa meitä somessa