fbq
Kari Hietalahti

Sarjahukuttajan rooli jäi vainoamaan Kari Hietalahtea - avautuu rankasta työtehtävästä

Kari Hietalahti on mukana Elisa Viihde Viaplayn alkuperäissarjassa Mies joka kuoli. Sarja kertoo haminalaisesta sieniyrittäjästä Jaakosta (Jussi Vatanen), jonka Hietalahden esittämä Asko yrittää häätää pois markkinoilta. 

Mies joka kuoli -uutuussarjaa tähdittävä Jussi Vatanen paljastaa tähyävänsä kansainväliselle uralle: ”Kielijutut vähän rajoittaa”

Kun Hietalahti luki Mies joka kuoli -sarjan käsikirjoituksen, hän ajatteli sen olevan vähän kuin Suomen Fargo. Fargolla hän viittaa Coenin veljesten Oscar-palkittuun elokuvaan 1990-luvulta. 

– Coenin veljesten leffat on hauskoja, jänniä ja välillä aika raakojakin, mutta myös hyvin raikkaita. Tässä aurinkoinen Haminan kaupunki tuo sen raikkauden. Se on täysin uusi miljöö, missä ei ole seikkailtu aikaisemmin, Hietalahti sanoo.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Mies joka kuoli -sarjassa ei Hietalahden mukaan ole myöskään yhtään ”poliisi numero 6” -tyylistä onttoa sivuhahmoa, vaan jokaisella tarinan henkilöllä on selkeä tausta ja tarkoitus. 

Mies joka kuoli jakso 1
Jari Virman, Kari Hietalahti ja Pekka Strang esittävät kilpailevia sieniyrittäjiä Mies joka kuoli -sarjassa.

Hietalahti näytteli viime vuonna julkaistussa Pahan väri -sarjassa todelliseen henkilöön, sarjahukuttaja Pekka Seppäseen perustuvaa rikollista. 

Kari Hietalahti, Jaana Saarinen ja Jukka Rasila esittävät sarjasurmaajia

Pahan väri
Kari Hietalahti sarjahukuttajan roolissa tv-sarjassa Pahan väri. 

Hietalahden mukaan hänelle eivät yleensä jää roolit kummittelemaan mieleen, mutta sarjahukuttajan kanssa oli toisin. Semminkin, kun Pahan värissä sukellettiin niin syvälle rikollisen mieleen. 

Pahan värin perustuminen tositapahtumiin tekee sarjasta Hietalahden mielestä entistä kammottavamman, mutta silti hän ei näytellessään kiinnittänyt erityistä huomiota esittämänsä hahmon todenperäisyyteen. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Samahan se oli, kun tein aikanaan Aarniota. Ei sitä voi ruveta matkimaan, vaan se pitää ottaa roolina, Hietalahti sanoo.

Vintiöt
Kari Hietalahti näytteli 1990-luvulla suositussa Vintiöt-sketsisarjassa.

Kari Hietalahti: Lapsiin kohdistuvat rikokset ahdistavat

Hietalahtea varoiteltiin aikoinaan, että Vintiöitä tekemällä hän sabotoisi uransa vakavana draamanäyttelijänä. Hänelle kävi kuitenkin päinvastoin. Komedian kautta Hietalahti tutustui televisio- ja elokuva-alan tekijöihin, mikä antoi hänelle pontta ruutu- ja valkokangasurallaan. 

Ensimmäisistä vakavista televisiorooleistaan Hietalahti nostaa esiin poliisisarja Roban. Sarjan ensimmäisellä kaudella esiintyi hänen lisäkseen myös Aku Hirviniemi ja Riku Nieminen, jotka kaikki olivat tuohon aikaan tuttuja etenkin Putouksesta.

Muistatko videon TV:ssä meuhkaavasta yrittäjästä? Kari Hietalahti kertoo yllättävästä reaktiosta: "Moni otti sen tosissaan"

– Mehän olimme kaikki täysin hömppäjätkiä silloin, Hietalahti nauraa. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Näyttelijä ei kuitenkaan koe siirtyneensä yksinomaan vakavampiin rooleihin, sillä esiintymiset esimerkiksi Kimmossa ja Sipoon herttuassa ovat hänen mielestään komediaosastoa.

Mies joka kuoli Elisa Viihde Viaplayssa sunnuntaina 19.6.2022.

Tilaa Katso-lehti kotiisi tästä!

Seuraa meitä somessa