fbq

Elokuva-arvostelu: Tunteikas Syke-leffa käsittelee surua hienosti koomisen päähenkilön kautta

Suosikkihahmo palaa Syke-maailmaan omalla elokuvalla joulupäivänä 25. joulukuuta.

Syke-elokuva: Särkynyt sydän

****

Järjestyksessä toinen Syke-elokuva sijoittuu juhannuksen aikaan, mutta sopii joululeffaksi, koska elokuva on hyvin tunteikas. Siinä missä ensimmäinen Syke-leffa oli cyber-rikollisuutta käsittelevä jännäri, toinen on tarinaltaan ja tunnelmaltaan enemmän kiinni sarjan maailmassa (joskaan ei sen juonessa). 

Samalla Särkynyt sydän on kuin varkain yksi viime aikojen parhaita surua ja surutyötä käsitteleviä elokuvia. Erityisen mielenkiintoista on se, että traagista teemaa tarkastelleen vieläpä Syke-maailman koomisimman hahmon, itse sarjasta jo hyvän aikaa sitten poistuneen nerokkaan, mutta sosiaalisesti täysin kömpelön ja ylirationaalisen sydänkirurgi Petteri Holopaisen (Jarkko Niemi) kautta.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Elokuvan alussa Holopainen suorittaa elämänsä dramaattisimman leikkauksen, jonka jälkipyykin pesemisessä hänellä on kovasti vaikeuksia. Miehen taitoja kuitenkin tarvitaan, kun skootterionnettomuudessa ollut nuori tyttö tuodaan sairaalaan lääkärien ihmeteltäväksi.

Jarkko Niemellä oli yksi vahva toive uuteen Syke-leffaan: "Ei mikään sketsi"

Sarjan hahmoista suurin osa on mukana myös elokuvassa, mutta selkeinä sivuhahmoina. Ainoastaan Lotta Kaihuan esittämä helikopterilentäjä Heidi näyttelee tarinassa vähän isompaa roolia, koska herättää Holopaisessa romanttisia tuntemuksia. 

Uusi Syke-elokuva ei joka tapauksessa edellytä katsojalta sitäkään vähää sarjan tuntemista kuin edellinen elokuva: tarinaan pääsee kiinni ja siitä voi nauttia sarjaakin tuntematta. Piristävää on nähdä myös Pirjo Heikkilä pitkästä aikaa aidosti vakavassa draamaroolissa skootteritytön huolestuneena äitinä. 

Draama. O: Taavi Vartia. N: Jarkko Niemi, Lotta Kaihua, Niina Koponen. (Suomi 2023). 90 min. 

Seuraa meitä somessa