fbq
Pelle Hermanni ja hypnotisoija

Elokuva-arvostelu: Pelle Hermanni ja hypnotisoija on visuaalisesti upea sukellus satumaailmaan

Pelle Hermanni ja hypnotisoija -elokuva saa ensi-iltansa 22. joulukuuta.

Timo Koivusalon ohjaama ja käsikirjoittama Pelle Hermanni ja hypnotisoija saa ensi-iltansa 22. joulukuuta. Elokuvan rooleissa nähdään muun muassa Vesa Vierikko, Jari Salmi, Tom Lindholm, Iina Kuustonen, Martti Suosalo, Hannu-Pekka Björkman ja Minttu Mustakallio sekä lapsinäyttelijät  Milo Tamminen ja Oona Hakanpää.

Pelle Hermanni ja hypnotisoija

****

Pelle Hermanni ei ole koskaan viettänyt syntymäpäiviään. Sirkus Hepokatin väki päättää järjestää Hermannille suuret yllätysjuhlat, mutta kukaan ei tunnu tietävän milloin pellen syntymäpäivä onkaan. Järjestelyt saavat yllättävän käänteen, kun kilpailevan sirkuksen tirehtööri Tilpehööri tahtoo Hermannin oman sirkuksena vetonaulaksi – keinolla millä hyvänsä. Tilpehöörin metkut eivät ota onnistuakseen, joten hän ottaa järeämmät keinot käyttöön. Pian Hepokatissa alkaa tapahtua kummia. Kuka onkaan kironnut sirkuksen ja miten Hermanni liittyy kaikkeen?

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Vesa Vierikko on loistava Pelle Hermanni, jokainen änkeröinen sujahtaa näyttelijän suuhun kuin ne olisivat hänelle arkipäivää. Hän tuo nostalgisen hahmon tähän päivään kunnioittaen kuitenkin alkuperäistä versiota. Tirehtööri Tilpehöörinä nähtävä Jari Salmi on oiva pahis, juuri sopivan epäilyttävä ja karmiva koko perheen elokuvaan. Elokuvan visuaalisuus on omaa luokkaansa kyseisessä genressä: on kuin sukeltaisi satumaailmaan, joka muistuttaa hieman ensimmäistä Heinähattu ja Vilttitossua sekä ajatusleikkien sirkusmiljöötä.

Pelle Hermanni ja hypnotisoija
Vesa Vierikko ja Jari Salmi loistavat rooleissaan.

Kyseessä on hyvänmielen elokuva, jännitystä unohtamatta. Elokuva pitää otteessaan aikuisenkin katsojan, vaikka toki osa juonenkäänteistä on arvattavissa. Lapset ja lapsenmieliset viihtyvät ehdottomasti teoksen äärellä. Elokuvan lopetus on pienoinen antikliimaksi, mutta enimmäkseen filmi on onnistunut ja varsinkin lapsille ja lapsenmielisille mieluisa. Päällimmäiseksi ajatukseksi jäävät ilo ja hupsuttelu.

Koko perheen elokuva. O: Timo Koivusalo. N: Vesa Vierikko, Jari Salmi, Iina Kuustonen. (Suomi 2023) 78 min.

Palaako Timo Koivusalo kameran eteen? Näin hän vastaa

Pelle Hermanni ja hypnotisoija elokuvateattereissa 22. joulukuuta alkaen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Seuraa meitä somessa