fbq
Kilpailijat, promo

Diilistä pudonnut Jose kritisoi täysin mahdotonta tehtävää – paljastaa, mitä häneltä kysyttiin kulissien takana

Uusimmassa Diili-jaksossa suurin osa toisen joukkueen myynneistä diskattiin sääntöjen vastaisina, mikä on herättänyt kysymyksiä.

Diilin uusimmassa jaksossa kilpailijoiden tehtävänä oli järjestää pregame-tapahtuma jalkapallo-otteluun. Tapahtuma meni täysin penkin alle kummaltakin joukkueelta. Kumpikaan tiimeistä ei saanut juuri yleisöä paikalle, ja myynti jäi mitättömäksi. 

Diili-podcastin juontajat Lotta Backlund ja Verneri Ruohoranta pohtivat, että tehtävä oli erittäin haastava, jopa mahdoton. Ennen peliä järjestettäville tapahtumille ei ole Suomessa juuri kysyntää, ja aikataulu oli niin tiukka, ettei siinä ajassa olisi voinut mitenkään saada aikaan kovin kummoista tapahtumaa.

– Mä väitän, että sä annoit kisaajille tehtävän, jossa ei ollut oikeasti, aidosti pienintäkään mahdollisuutta onnistua, Lotta haastaa Jaajo Linnonmaata tehtävästä.

– Mä olen totaalisen eri mieltä sun kanssa. Tää oli uskomaton mahdollisuus järjestää kaikkien aikojen pregame-tapahtuma, ja tässä oli kaikki tähdet kohdillaan, jos vaan olisi tehty oikeita asioita, Jaajo väittää.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Jaajo argumentoi, että tehtävässä palattiin vanhan ongelmaan, joka on usein toistunut Diili-kausilla: mietitään asioita liian vaikeasti. Hänen mielestään ensisijainen tehtävä olisi ollut jakaa vapaaliput ja miettiä vasta sitten tapahtuman yksityiskohtia.

Diili-kilpailijat mokaavat tehtävän supernololla tavalla: ”Tulee verilöyly”

Jaksossa potkut saivat Marjut Herranen ja Joseph ”Jose” Youssef. Jose toteaa podcastin haastattelussa, että tehtävää ei ollut mahdollista hänen mielestään toteuttaa onnistuneesti. Hänen mukaansa jalkapalloseura jakaa itsekin kymmeniä tuhansia ilmaislippuja matseihinsa hyvissä ajoin etukäteen, ja heistä paikalle saapuu yleensä ehkä 500–1 000 katsojaa.

– Oli mahdotonta saada sinne ihmisiä kahden tunnin varoitusajalla, hän toteaa.

Hänen joukkueensa huutokauppamyyntejä ei hyväksytty tehtävässä myynniksi, mitä hän kummeksuu, sillä hänen mielestään huutokauppa oli mainittu säännöissä sallituksi.

– Heti kun mut vietiin taakse, kun nousin pois johtoryhmästä, niin ensimmäinen kysymys oli, että haluatko jutella sääntöhenkilön kanssa. Mä kysyin, että muuttaako lopputulosta. Ne sanoi ei, niin mä sanoin, että ei tarvitse jutella.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

”Olin ihan helvetin nolona” – karmea munaus Diilissä toi potkut kahdelle kilpailijalle

Podcastissa kerrotaan myös tuotannon perustelut, miksi huutokauppamyynti diskattiin.

– Tuotannon ja johtoryhmän näkemyksen mukaan tapahtumassa tehdyksi myynniksi ei voitu laskea sellaista myyntiä, joka tehtiin puhelimitse tai huutokaupassa Instagramin kautta asiakkaille, jotka eivät olleet lähelläkään tapahtumapaikkaa. Vaikka myyntiä ei laskettu tulokseen, tilitettiin myös ne varat SOS-Lapsikylälle, kuuluu vastaus. 

Koska huutokaupan pitäminen oli sallittua, tulokseen hyväksyttiin ne myynnit, jotka tehtiin paikan päällä oleville asiakkaille.

Diili Nelosella ja Ruudussa maanantaisin. Diili-podcast Suplassa jakson jälkeen.

Seuraa meitä somessa