Vinski ja näkymättömyyspulveri

Katso traileri: Aapelin Vinski näkymättömänä supersankarina

Aapelin liki 70 vuotta sitten ilmestyneessä lastenkirjaklassikossa riemastuttanut Vinski seikkailee pian uudessa elokuvassa.

Uusi koko perheen fantasiaelokuva Vinski ja näkymättömyyspulveri saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 15. lokakuuta.  Elokuvan on ohjannut palkittu elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja Juha Wuolijoki (Joulutarina, Hella W, Zarra’s Law sekä Gourmet Club).

Vinski ja näkymättömyyspulveri sijoittuu kuvitteelliseen Hömpstadin kaupunkiin, joka on joutunut röyhkeän rikosaallon kouriin. Murrot ja ryöstöt ovat osa kaupunkilaisten todellisuutta, ja poliisia auttamaan tarvittaisiin nyt todellinen supersankari.

Koulupoika Vinski (Kuura Rossi, kuvassa) tutustuu salaperäiseen apteekkariin (Martti Suosalo, kuvassa), joka tarjoaa Vinskille mahdollisuutta tulla Hömpstadin sankariksi. Apteekkarin salaisuus on näkymättömyyspulveri, jonka avulla Vinski voisi auttaa rikosaallon kynsissä kamppailevaa kaupunkia. Supersankaruus ei kuitenkaan ole helppoa, varsinkin kun Vinskin äiti Krista (Pirjo Heikkilä) alkaa samaan aikaan seurustella turvayrittäjä Anteron (Mikko Leppilampi) kanssa. 

Hankalinta Vinskille on kuitenkin pitää omat sankarityönsä salassa. Hän on luvannut apteekkarille, ettei paljasta pulverin salaisuutta kenellekään. Pelastaakseen Hömpstadin Vinskin täytyy siis todellakin olla näkymätön supersankari.

Vinski ja näkymättömyyspulveri perustuu jo useita sukupolvia riemastuttaneeseen Aapelin eli Simo Puupposen lastenkirjaan Koko kaupungin Vinski (1954). Elokuvan käsikirjoituksen ovat kirjoittaneet Jari Olavi Rantala, Mauri Ahola ja Juha Wuolijoki. Elokuvan tuottaa Snapper Films Oy ja levittäjänä toimii Nelonen Media.

Vinski ja näkymättömyyspulveri saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 15.10.


Teksti: Satu-Maria Niikko I Kuvat: Nelonen Media28.07.2021 03:00
Katso myös
Ensi-ilta-arvostelu: Salapoliisit turvautuvat rukoukseen
Ruso-sieni suojelee uudessa animaatiosarjassa metsää ystäviensä kanssa
Katso traileri: Uudessa Disney-animaatiossa Mirabel etsii erityistaitoaan taianomaisessa Encantossa
Katso traileri: Disneyn ja Pixarin uutuusanimaatio Luca Disney+-palveluun kesäkuussa
Meri ja myytit inspiroivat Lucan ohjaajaa Enrico Casarosaa
Elokuva-arvostelu: Uusi Pixar-animaatio polskii Välimeren auringossa
Pertsan ja Kilun ohjannut Taavi Vartia: "En koe tekeväni elokuvaa vain lapsille"
Ensi-ilta-arvostelu: Tutut pojanviikarit saavat arvoisensa seikkailun
Tältä näyttää uusi Supermarsu 2-elokuva