fbq

Portsarit tilittävät Timo Vornasen kosteista illoista: Aiheuttaa harmaita hiuksia

Poliisi-kansanedustaja tunnetaan Joensuussa miehenä, joka ei lasiin sylje.

Seiska uutisoi ensimmäisenä kansanedustaja Timo Vornasen, 54, (ps.) ampuma-aserikoksesta, joka tapahtui baari-illan päätteeksi Helsingin keskustassa. Vornanen oli heilutellut toran päätteeksi pistoolia ja ampunut lopuksi yhden laukauksen maahan, jonka vuoksi paikalle kutsúttiin poliisit.

Myöhemmin Helsingin poliisista kerrottiin, että Vornasta epäillään vaaran aiheuttamisesta ja laittomasta uhkauksesta.

Seiska selvitti miehen taustoja haastattelemalla useita eri lähteitä, ja toimituksessa on lähteiden henkilöllisyys tiedossa. Haastattelujen perusteella syntyi kuva henkilöstä, jolle on ”sattunut ja tapahtunut” matkan varrella.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Toisaalta 30 vuotta poliisina työskennellyt Timo on pidetty Pohjois-Karjalan ääni, joka huolella rakensi poliittista uraansa nousten kunnallispoliitikosta kansanedustajaksi Arkadianmäelle.

Poliittisen uran luominen kesti pitkään, mutta sen tuhoutumiseen riitti yksi yö.

Timo Vornanen oli Joensuussa ravintola Gloriassa vain viikkoa ennen ampumistapausta. – Hän siemaili valkoviiniä ja jutteli ihan mukavia. Olikohan hänellä jo tuolloin ase mukana, Seiskalle aprikoidaan.

Portsareille tuttu

Yksi seikka, mikä Vornasen kohdalla nousee esiin, on hänen baarikäyttäytymisensä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Seiska haastatteli Joensuun eri ravintolojen portsareita, jotka ovat tässä jutussa nimettöminä aiheen arkaluonteisuuden vuoksi.

– Kyseinen henkilö on aiheuttanut meille monesti järjestyksenvalvonnan kannalta harmaita hiuksia, Seiskalle kerrotaan.

– Hänen käyttäytymisensä ei ole aina ollut sitä, mitä voisi odottaa poliisilta, joka on vapaalla työtehtävistä. Mies on joskus ollut ei toivottujen asiakkaiden listalla, mutta kaikesta on hänen kanssaan lopulta selvitty, yksi portsareista kertoo.

Myös toisella portsarilla on samankaltaisia kokemuksia.

– Olemme joutuneet jokusen kerran puuttumaan hänen vapaa-ajanviettoonsa ravintolan tiloissa. Olen myös kuullut, että hänellä on monessa muussakin paikallisessa ravintolassa ollut vuosien varrella erilaisia tilanteita, jotka eivät ole aina menneet hänen kannaltaan kauhean mallikkaasti, toinen joensuulainen järjestyksenvalvoja kertoo.