fbq
sokea_mies_2aa307c477.jpg

Teemu Nikin uusi elokuva saa ensi-iltansa syyskuussa

Jussi-palkitun ohjaaja-käsikirjoittaja Teemu Nikin (Armomurhaaja, Nimby) uuden elokuvan Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia pääosassa nähdään ensimmäisen elokuvaroolinsa tekevä Petri Poikolainen. Sokea ja liikuntakyvytön Poikolainen näyttelee elokuvassa sokeaa ja liikuntakyvytöntä, kotinsa vankina olevaa Jaakkoa, joka päättää lähteä rakkaansa luo. Päätös ei ole helppo, sillä rinnastaan alaspäin halvaantuneen miehen on taitettava matka yksin. Päästäkseen perille, Jaakon on luotettava viiden tuntemattoman ihmisen apuun. Elokuvan muissa rooleissa nähdään muun muassa Marjaana Maijala, Hannamaija NikanderSamuli Jaskio ja Rami Rusinen.

Jo ennen valmistumistaan Haugesundin elokuvajuhlilla palkittu teos sai alkunsa, kun toisensa armeija-ajoilta tuntevien Nikin ja Poikolaisen tiet kohtasivat sattumalta alkuvuodesta 2019. Miesten vaihdettua kuulumisia Nikille tuli idea fiktiivisestä elokuvasta, jonka pääroolia hän tarjosi Poikolaiselle. Elokuvaroolista aina haaveillut ja näyttelijäntyönsä sairautensa vuoksi 2011 katkolle laittanut Poikolainen vastasi saman tien tarttuvansa haasteeseen. Puoli vuotta idean syntymisen jälkeen käsikirjoitus oli valmis ja kuvaukset saattoivat alkaa.

Tampereen ja Nokian seudulla kuvattu Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia on myös Sekasin- ja Mister8-sarjoista tunnetun Nikin viides pitkä elokuva ja samalla MS-taudin takia sairauseläkkeellä vuodesta 2013 olleen Poikolaisen unelmien täyttymys. Rooli on Teatterikorkeakoulusta 2000 valmistuneen Poikolaisen ensimmäinen ja todennäköisesti viimeinen elokuvapäärooli.

Nikin ja tuottaja Jani Pösön perustaman It's Alive Filmsin tuottama ja levittämä Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia saa ensi-iltansa Suomen elokuvateattereissa 10. syyskuuta. Nikin edellinen elokuva Nimby on puolestaan juuri valittu Etelä-Korean suurimpiin festivaaleihin kuuluvan Bucheon International Fantastic Film Festivalin kilpasarjaan, joka järjestetään 8.–18. heinäkuuta.

Seuraa meitä somessa