Syke-elokuva tulee teattereihin syyskuussa

Syke-elokuvan ensi-iltapäivä on varmistunut. Tuttujen Syke-kasvojen lisäksi näyttelijälistalla on kovia vierailijanimiä Martti Suosalosta Ernest Lawsoniin.

 

Keväältä siirretty Syke-elokuva: Hätätila saapuu elokuvateattereihin kautta maan 10. syyskuuta 2021. Elokuvan pääosissa nähdään Iina Kuustonen ja Riku Nieminen ja mukana on monta fanien rakastamaa Syke-hahmoa.  Lähes kaikki sarjan keskeiset hahmot, osa jo sarjasta poistuneitakin, ovat mukana: Holopainen (Jarkko Niemi), Max (Antti Luusuaniemi), Ilmari (Matti Ristinen), Aino (Amelie Blauberg), Leevi (Valtteri Lehtinen), Jesse (Sebastian Rejman), Marjut (Jaana Pesonen), Sonja (Iida-Maria Heinonen), Nikke (Janne Saarinen), Artturi (Juha-Tapio Arola), Elina (Krista Putkonen-Örn) sekä Uffe (Pedram Notash). 

Lisäksi filmissä näyttelee tunnettuja nimiä, joita ei ole sarjassa nähty. Martti Suosalo esittää potilaaksi tulevaa eläinlääkäriä, sarjassa jo vuonna 2006 vieraillut Vera Kiiskinen poliisiaMyös Putouksesta tuttu Ernest Lawson nähdään elokuvassa. 

 

Muun muassa Täällä Pohjantähden alla -elokuvista ja Irtiottoja -sarjasta tuttu Vera Kiiskinen esittää poliisia Syke-elokuvassa. Vera vieraili sarjassa jo vuonna 2006, eri roolissa kylläkin. 

Haaste oli Iinan mieleen

Iina Kuustonen ei ole näytellyt Syke-sarjassa enää pitkään aikaan, mutta paluu tuttujen hahmojen keskelle oli hänelle mieluisa.

– Oli hienoa päästä näyttelemään tämä hurja tarina ja palata Iiriksen rooliin kahden vuoden tauon jälkeen. Hahmoni viedään äärirajoilleen ja hän joutuu vastakkain pahimman pelkonsa kanssa. Rakastin tämän elokuvan tuomaa haastetta, Iina kertoo. 

Kuustosen lisäksi elokuvassa nähdään tietenkin muutkin Sykkeen alkuperäisen hoitajanelikon jäsenet. Johannan roolissa on siis Leena Pöysti, Lenitana Lena Meriläinen ja Marleenan roolissa Tiina Lymi, joka piipahtaa elokuvassa yllättävällä tavalla. 

Kyberhyökkäys sotkee arjen

Elokuvan juonesta on paljastettu jo paljon muutakin. Tarinan alussa Iiris (Iina Kuustonen) yrittää toipua vaikeasta erostaan Artturiin ja tapaa yllättäen kiinnostavan ja lohdutusta tarjoavan Antonin (Riku Nieminen). Suhde ei kuitenkaan pääse etenemään alkua pidemmälle, sillä Iiriksen poika Niilo (Noa Tola) sairastuu yhtäkkiä.

Niilo tarvitsisi vain pienen operaation, mutta pojan päästyä leikkaussaliin sairaala joutuu verkkohyökkäyksen kohteeksi. Sähköt katkeavat, hengityskoneet pysähtyvät ja pääsy potilastietoihin on estetty. Hoitajien on priorisoitava kenen henki on arvokkain. Käynnistyy trilleri, jossa juostaan aikaa ja mahdottomaksi käyviä olosuhteita vastaan.   

Antti operoi myös kulisseissa

Sarjassa huippukirurgi Max Hanssonia esittävä Antti Luusuaniemi on tavallaan myös yksi elokuvan tuottajista, sillä Luusuaniemi on myös filmin osarahoittajana toimineen ja sitä levittävän Nelonen Median kotimaisen elokuvan päällikkö. 

– Halusimme tehdä Syke-sarjasta elokuvan, koska sen maailmassa ja hahmoissa on ainekset isoon elokuvaan. Vaikka tiesin odottaa siltä paljon, elokuva pääsi silti yllättämään minut. On hykerryttävää nähdä Iina Kuustonen, Jarkko Niemi ja Tiina Lymi taas traumapolilla. Hätätila on napakymppi sen jokaista osa-aluetta myöten, Luusuaniemi hehkuttaa.

Elokuvan ohjaa myös Syke-sarjaa ohjannut Toni Laine. Elokuvan tuottaa Yellow Film & TV ja sen on käsikirjoittanut Syke-sarjan luoja Petja Peltomaa. Elokuvan kesto on 1 h 40 min ja ikäraja K-12. 

 

 


Teksti: Atte Alhainen I Kuva: Jani Viitala / Nelonen Media22.06.2021 02:00
Katso myös
Syke-sarjan uusi kausi Ruutuun kesäkuussa
Syke-sarjan Leena Pöystiä kaivataan iltaisin kotona – lasten kasvettua hän haluaa teatterieläimeksi
Sykkeessä näyttelevä Helmi-Leena Nummela: Ahdistun verestä