Vain elämää - Nelonen

Tässä ovat uusvanhat Vain elämää-tähdet!

Vain elämää-kuvauksiin suuntaavat tänään Tuure Kilpeläinen, Arttu Wiskari, ABREU, Jukka Poika, Suvi Teräsniska, Pyhimys, Chisu ja Anssi Kela. Heidät kaikki on nähty ohjelmassa jo aiemmin.

Uusi, jo kahdestoista Vain elämää-kausi kuvataan tutusti Hirvensalmella Satulinnassa ja sen vehreässä ympäristössä veden äärellä. Odotettavissa on varmasti ikimuistoinen ja tapahtumarikas viikko, sillä vaikka kaikki ovat jo Vain elämää- konkareita, tämä kokoonpano ei juurikaan tunne toisiaan entuudestaan. Tästä pääset katsomaan videon siitä, kenen kollegansa tapaamista artistit etukäteen jännittävät. 

Syksyllä selviää, kuinka kahdeksan kotimaisen suosikkiartistin musiikkipitoinen yhteiselo Hirvensalmella sujui. Luvassa on tuttuun tapaan myös uusia tulkintoja rakastetuista Suomi-hiteistä. 

Vain elämää -ohjelman 12. tuotantokausi starttaa Nelosella ja Ruudussa syyskuussa.

 

12. kauden Vain elämää-artistit:

ARTTU WISKARI

Arttu Wiskari on palkittu mm. Vuoden iskelmä-Emmalla. Jalometalleja niittäneen laulajan julkaisut löytyvät myös Spotifyn kärkisijoilta.

– Oon aina rakastanut sitä työtä, mitä olen kulloinkin tehnyt — oli se sitten rautakaupan myyjä tai muusikko. Mä oon elävä esimerkki siitä, että välillä mahdottomista unelmista voi tulla totta, Arttu summaa matkaansa musiikkimaailman huipulle.

Vain elämää -ohjelman kahdeksannella kaudella nähty Arttu saapuu ensimmäistä kertaa Satulinnaan, sillä edellinen leirikokemus on Espanjasta, Mondan linnasta.

ABREU

16-vuotiaana Idols-kilpailusta julkisuuteen noussut ABREU on  julkaissut 8 albumia, ja hänet on palkittu kahdesti Emma Gaalassa Vuoden naissolistina.

Aiemmin englannin, espanjan ja portugalin kielillä levyttänyt artisti vaihtoi kielen suomeen,  ja uudistumisen myötä ABREU on löytänyt aivan uuden palon musiikkia kohtaan. Ensimmäistä kertaa hän oli mukana Vain Elämää -ohjelmassa toisella tuotantokaudella vuonna 2013.

 – Vain elämää on ollut yksi koko urani siisteimmistä kokemuksista. Se rakkauden määrä, joka siellä oli kymmenen päivän aikana uusien ihmisten kanssa, jäi tosi positiivisena mieleen.

ANSSI KELA

Anssi Kelan debyyttialbumi Nummela teki ennätyksen olemalla 2000-luvun myydyin albumi Suomessa. Laulaja-lauluntekijä-muusikon 20-vuotinen ura on ollut täynnä toinen toistaan suositumpia hittejä.

Vahvan lavakarisman omaava artisti on kahminut vuosien varrella lukuisia palkintoja, ja hänet on palkittu myös Erikois-Emmalla.  Anssi oli mukana Vain elämää-ohjelman neljännellä kaudella.

– Mun tehtävä maailmassa on tuoda tänne vähän iloa. Kun keikalla näkee ihmisten reaktiot, se antaa merkityksen tälle työlle. Että tää on se hetki ja paikka, minne mä kuulun.

SUVI TERÄSNISKA

Suvi Teräsniskan omintakeinen tulkinta ja ainutlaatuinen ääni ovat iskostuneet syvälle suomalaisten sydämiin. 11 albumia julkaissut iskelmäartisti on palkittu muun muassa Iskelmä-Finlandialla sekä Vuoden iskelmäalbumin ja Vuoden lastenmusiikkialbumin Emmoilla.

Suvi oli raskaana viidennen Vain elämää-kauden kuvauksissa, ja perhettä ja juuriaan suuressa arvossa pitävä laulaja on nykyään kolmen lapsen äiti.  

– Mulla on ollut täydellinen elämä. Kaiken jälkeen, mitä elämässä on tullut vastaan, oon onnellinen ollessani juuri tässä. Oon elänyt, kokenut ja tuntenut.

JUKKA POIKA

Jukka Pojalla on takanaan jo yli 20-vuotinen ura, joka alkoi yhtyeistä Soul Captain Band ja Kapteeni Ä-ni. Yli kymmenen vuotta sitten tehdystä soolouran läpimurrosta asti hän on kuulunut Suomen reggaemusiikin kärkinimiin.

Hyväntuulinen artisti on palkittu mm. Vuoden biisi-, Vuoden esiintyjä- ja Vuoden miessolisti-Emmalla. Perhettään syvästi arvostava Jukka keikkailee nykyään myös puolisonsa kanssa. Hän oli mukana Vain elämää-ohjelman toisella tuotantokaudella.

– Ajattelen tosi paljon mieltä ja mielen toimintaa, paljon myös sen mielettömyyttä. Mä oon runoilija, enkä pysty johtamaan ketään  — ainoastaan muistuttamaan omantunnon asioista ja ihmisten kohtelemisesta.

TUURE KILPELÄINEN

Emma-palkittu Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani -yhtye on julkaissut lukuisia albumeita, joista monet ovat ampaisseet levylistojen kärkisijoille. Monipuolisen ja pitkän uransa aikana Tuure Kilpeläinen on tehnyt musiikkia useissa eri kokoonpanoissa niin itselleen kuin mm. Anna Puulle, Jonna Tervomaalle ja Vesa-Matti Loirille

Edellisen kerran Tuure vieraili Satulinnassa ja Vain elämää-kuvauksissa ohjelman yhdeksännellä tuotantokaudella. 

– Kaikkein oleellisin asia on rakkaus. Se on universaalia ja kaiken ytimessä. Lopulta me kaikki ollaan yhtä.

CHISU

Viidennellä Vain elämää-kaudella mukana ollut Chisu on julkaissut yhteensä kuusi sooloalbumia ja kahminut urallaan jo 12 musiikkialan himoittua Emma-palkintoa.

Vuonna 2011 artisti palkittiin ensimmäisenä naisena Vuoden tuottaja-Emmalla. Monipuolinen Chisu tunnetaan myös upeista musiikkivideoistaan.  

– Visuaalisuus on aina näytellyt tärkeää roolia elämässäni. Myös työssäni se kulkee käsi kädessä musiikin kanssa. Ne ovat kokonaisuus.

  

PYHIMYS

Musiikkialan moniottelija Pyhimys eli Mikko Kuoppala tunnetaan maineikkaista kokoonpanoista ja työstään levy-yhtiössä muiden artistien taustavaikuttajana.

Satulinnassa ohjelman yhdeksännellä tuotantokaudella mukana ollut Pyhimys on yksi Teflon Brotherseista ja julkaissut sooloartistina 11 albumia. Syksyllä 40-vuotispäiviään viettävä artisti tyhjensi vuonna 2019 Emma Gaalan palkintopöydän voittamalla yhteensä kuusi Emmaa.  

– Tiedostaminen ja tietoisuus on vain tosi pieni osa ihmisen aivotoimintaa. Intuition avulla voi valita, mihin kannattaa fokusoitua. Se on viisauden korkein muoto. 

 


Teksti: Satu-Maria Niikko I Kuvat: Petri Aho/Nelonen25.05.2021 01:25
Suosituimmat
MTV3
Uutuusvisa Game of Games kuvattiin taloudellisista syistä Portugalissa
Tarkkasilmäiset katsojat saattoivat huomata lauantaina...
Elisa Viihde Viaplay
Ivalo-sarja jatkuu: Mukana myös The Walking Dead -tähti
Ivalon toinen kausi julkaistaan 19.12. alkaen Elisa Viihde Viaplayssa.Toisen...
Seiska: Suomen surkein kuski -kilpailija menehtyi auto-onnettomuudessa
Suomen surkein kuski -tv-ohjelmaan osallistunut henkilö...
discovery+
Tänään se alkaa! Tässä ovat Singletown Suomi -pariskunnat
Singletown Suomi -realitysarjassa viisi suhteensa tienhaaraan ajautunutta...
TV5
Ensitreffit ulkomailla: Suomalaiset lähtevät uutuussarjassa maailmalle nettideittien perään – Tässä parit
Kotimainen uutuusreality...
Nelonen
Rikossarja Koskinen alkaa – päätähti Eero Aholla ovela keino saada kuulustelukohtaukset aidommiksi
Seppo Jokisen kirjoihin...
Netflix
The Power of the Dog -elokuva risteyttää goottilänkkärin ja psykodraaman
The Power of the Dogille povataan menestystä Oscar-kisoissa....
Netflix
Sorjonen-elokuva kaupattiin Netflixille lennosta: "Meillä ei ollut edes käsikirjoitusta"
Ohjaaja Juuso Syrjä kertoo Sorjonen-elokuvan...
HBO Max
Uusi Sinkkulämää-sarja And Just Like That saa pian ensi-iltansa – nyt uusi traileri julki
Odotettu Sinkkuelämää-sarjan jatko-osa...
Nelonen
Temptation Island: Viivi elää nollatuloilla ja rakastaa luksusbrändejä – tyrmää merkkivaatteettomat sinkkunaiset
Temptation...