Mestaritekijä - TV5

Mestaritekijä alkaa tänään – kädentaitajat kisaavat Minna Parikan johdolla

Kymmenen kädentaitajaa kisaa mestaritekijän tittelistä ohjelman toisella kaudella. Uutena juontajana nähdään kenkäsuunnittelijana menestyksekkään uran luonut Minna Parikka.

Lahjakkaat käsityöläiset laittavat jälleen itsensä likoon ja tuottavat annettujen tehtävien mukaisesti uniikkeja käsityön taidonnäytteitä tuomareiden arvosteltaviksi ja katsojien ihailtaviksi.

Tällä kaudella on luvassa tuttuun tapaan kilpailijoiden pikapuhteet, isommat mestaritehtävät, sekä uutuutena koko päivän kestävä megatehtävä, jossa tekijöiden taidot ja luovuus laitetaan todelliseen testiin entistä suuremman työn parissa. Näiden lisäksi myös katsojille on luvassa käsityövinkkejä.

Mestaritekijään haki mukaan paljon kädentaitajia ympäri Suomea, joista kilpailijoiksi valikoitui kymmenen ehdokasta. Uuden juontajan Minna Parikan ja viime kaudelta tutun päätuomarin Kaarina Korventaan apuna kilpailijoiden töitä arvioimassa ovat vaihtuvat julkkistuomarit Krisse Salminen, Kaisa Mäkäräinen, Elias Kaskinen, Jarkko Mutta, Janina Fry, Teemu Muurimäki, Vesku Jokinen, Eva Walshtröm sekä Meeri Koutaniemi. Ohjelma kuvattiin keväällä Billnäsin Ruukilla.

Lue myös: Kenkäsuunnittelija Minna Parikka yllättää tv-juontajana: En jäänytkään eläkkeelle

Klamydia-yhtyeen Vesku Jokinen nähdään vierailevana tuomarina.

Läpeensä hyvä ohjelma

Minna Parikan mukaan Mestaritekijä on ”superhyvänmielenohjelma”, mikä sopiikin askartelun ja luomisen teemaan.

– Ohjelma on läpeensä hyvä. Siinä ei tehdä tahallaan draamaa, eikä mässäillä esimerkiksi pudotustilanteilla. Oli hienoa olla tekemässä sellaista ohjelmaa, jossa ei ollut mitään juonittelua. Sillä mentiin, millaisia kilpailijat olivat, mitä he tekivät ja mikä heidän luovuutensa tulos siinä lyhyessä ajassa päivittäin oli, hän toteaa.

Vaikka Parikka itsekin on käsityön ammattilainen, ohjelmassa tuli hänelle paljon uutta asiaa.

– Opin arvostamaan kilpailijoita vieläkin enemmän. Heillä oli järjettömän lyhyt aika tehdä tehtäviä siihen nähden, että siellä tehtiin todella taidokkaita, yllättäviä ja yksityiskohtaisia duuneja. Siellä oli todellisia moniosaajia, jotka osasivat käyttää monia eri tekniikoita hyödykseen ja pystyivät uusiutumaan nopealla syklillä. Totta kai jokaisella suunnittelijalla ja tekijällä on oma tyylinsä, ja persoona, kauneudentaju ja visuaalisuus tulevat läpi tekemisessä. Että siinä on joku punainen lanka. Mutta aina on hienoa, kun joku yllättää.   

Suomalaisten suunnittelijoiden asuja yllä

Juontaja kiittelee, että hänen annettiin olla ohjelmassa täysin oma itsensä. Hän sai myös itse vastata stailauksestaan. 

– Käytin pelkästään suomalaisten suunnittelijoiden asuja, sillä halusin tuoda suomalaista osaamista esille. Jokaisessa jaksossa nähdään kokonainen look aina yhdeltä suomalaiselta suunnittelijalta. Täältä löytyy tosi näyttäviä, värikkäitä ja hauskoja suunnittelijoita, hän kehuu.

Parikka tekee muiden tuomareiden kanssa ohjelmassa myös askarteluinserttejä, mutta ne ovat hänen mukaansa enemmän humoristisia kuin opettavaisia. 

– Yksikään tekemistäni jutuista ei onnistunut. Täytyy sanoa, että kun askartelusta tuli minulle uravalinta, niin harrasteaskartelu on jäänyt täysin pois. Olen aika perfektionisti, ja tykkään valmiista tuotteesta. Työssäni olen tottunut antamaan ohjeistuksia ihmisille, jotka osaavat tosi paljon paremmin kuin minä. Sen takia ne askarteluhetket ohjelmassakin ovat enemmän sellaista komiikan ja tuskailun sekameteliä, hän nauraa.

Mestaritekijä keskiviikkoisin klo 20.00 TV5-kanavalla ja discovery+-palvelussa.


Teksti: Anuliina Liukkonen I Kuvat: Discovery Finland13.10.2021 08:00
Katso myös
Kenkäsuunnittelija Minna Parikka yllättää tv-juontajana: En jäänytkään eläkkeelle
Huutokauppakeisarin uusi kausi alkaa: Asiakkaita ei ole entiseen malliin
Jake Gyllenhaal on synkkien roolien positiivinen mestari
Romanttinen epookkisarja The Pursuit of Love alkaa
Madame X on Madonnan rakkauskirje monikulttuurisuudelle
Sanna Marin avautuu kokemastaan naisvihasta Maria Veitolalle: "On tässä muutakin tehty kuin otettu naistenlehtikuvia"