Kultainen ja Hopeinen Harmonikka 2021 - AlfaTV

Finalistit esittäytyvät: Kultainen Harmonikka soi suorana Ikaalisista

Tänä iltana Ikaalisissa kilpaillaan jälleen Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan voitosta.

Viihdeharmonikansoiton SM-kilpailu Kultainen Harmonikka järjestetään tänään vuoden tauon jälkeen Ikaalisissa osana Sata-Häme Soi -festivaalia. Sen rinnalla kaydään tuttuun tapaan myös lasten Hopeinen Harmonikka-kisa.

Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan finaalit nähdään suorana lähetyksenä AlfaTV:llä klo 20.00 alkaen. Kisapaikkana on juuri avattu, uudistunut Ikaalinen Spa Arena Ikaalisten kylpylässä. Lähetystä juontavat Lola Odusoga ja Suomen Harmonikkaliiton puheenjohtaja Kimmo Mattila. Hetki on varmasti Lolalle nostalginen, sillä hänet kruunattiin Miss Suomeksi  25 vuotta sitten 1996 juuri Ikaalisten kylpylässä. 

Kultaisessa Harmonikassa kuullaan jälleen hienoja viihdemusiikin tulkintoja Kalle Elkomaan johtaman orkesterin säestyksellä. Mukana finaalissa on kuusi taitavaa nuorta muusikkoa.

Hopeisesta Harmonikasta kisaa tänä vuonna seitsemän huippulahjakasta lasta. He ovat 11-vuotias Viivi Henttinen Salosta, 11-vuotias Enni Hölkki Lappeenrannasta, 9-vuotias Sofia Sankari Nummelasta, 10-vuotias Kevin Niittyviita Hollolasta, 8-vuotias Annabel Heikola Porista, 10-vuotias Asmus Loponen Helsingistä ja 10-vuotias Venla Tiimonen Punkaharjulta.

Vuonna 2019 Kultaisen Harmonikan voiton vei vihtiläinen Pilvi Huhta (pääkuvassa). Viime kesänä Sata-Häme Soi -festivaali ja sen myötä myös Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan kilpailut peruuntuivat koronatilanteen vuoksi.

 

Kultaisen Harmonikan finalistit 2021:

Ella Elomäki, 22, Pori

“Olen soittanut harmonikkaa 5-vuotiaasta lähtien Vesa Formusen opissa. Olen vuosien varrella keikkaillut paljon isosiskoni Essin kanssa sekä Nakkilan seudun harmonikkojen kanssa jopa Ranskassa asti. Myös kilpailut ovat tulleet tutuiksi. Opiskelen kotikaupungissani Porissa sosionomiksi, ja tarkoitus on saada myös varhaiskasvatuksen opettajan pätevyys.”

 

Eveliina Uitto, 29, Tampere 

“Haitari on kuulunut monessa muodossa elämääni jo 21 vuotta. Harrastuksesta tuli ammatti Keski-Pohjanmaan konservatoriossa, ja musiikkipedagogiksi valmistuin 2014. Soitan Antti Ahopelto & Etiketti -orkesterissa. Keikkailen myös yksin ja erilaisissa kokoonpanoissa. Lisäksi soitan 2-rivistä. Soittamisen vastapainoksi pyöräilen, heiluttelen kahvakuulia ja venyttelen.”

 

Nita Linna, 17, Jyväskylä 

“Olen 17-vuotias Nita Linna Äänekoskelta. Aloitin harmonikansoiton kahdeksanvuotiaana, ja opiskelen Schildtin lukiossa musiikkilinjalla. Tämä on ensimmäinen vuoteni Kultaisessa Harmonikassa, mutta olen useana vuonna kilpaillut esimerkiksi Minä Soitan Harmonikkaa -kilpailussa. Soittamisen lisäksi harrastan kilpacheerleadingia.”

 

Satu Sarkoranta, 36, Laitila

“Olen soittanut harmonikkaa yli 30 vuotta Vesa Formusen opissa. Valmistuin 2018 filosofian maisteriksi pääaineena maisemantutkimus. Työskentelen kaupunkisuunnittelijana Mänttä-Vilppulassa, ja teen töiden ohessa väitöskirjatutkimusta Turun yliopistoon. Avomies, kaksi labradorinnoutajaa ja seitsemän brahma-rotuista kanaa kotikanalassa kuuluvat perheeseeni.”

 

 Sonja Lampinen, 19, Saarijärvi  

“Haitarinsoitto on kulkenut mukanani 5-vuotiaasta saakka. Lisäksi laulan sekä soitan pianoa ja kitaraa. Valmistuin Kaustisen musiikkilukiosta keväällä 2020. Siellä innostuin monista musiikin tyylilajeista, kuten nykykansanmusiikista ja gospelista. Nyt opiskelen Sibelius-Akatemiassa musiikkikasvatusta. Vapaa-ajalla liikun luonnossa ja urheilen. Tykkään myös leipoa.”

 

Vilma Wiren, 17, Jyväskylä 

“Olen Vilma Wirén, 17-vuotias lukiolainen Jyväskylästä. Olen soittanut harmonikkaa 5-vuotiaasta lähtien. Tykkään soittaa kaikenlaista musiikkia ja harjoittelen päivittäin. Opiskelen Sibelius-Akatemian Nuorisokoulutuksessa Veli Kujalan johdolla. Lisäksi käyn Matti Ekmanin tunneilla. Soittamisen lisäksi tykkään pyöräillä ja ulkoilla sekä viettää aikaa kavereiden kanssa.”

 

Suora Kultainen ja Hopeinen Harmonikka 2021 -lähetys nähdään AlfaTV:llä lauantaina 3.7. klo 20.00.

(Lähde: Sata-Häme Soi -kotisivut)


Teksti: Satu-Maria Niikko I Kuvat: Markus Korpi-Hallila, Rake Tähtinen Photography & Sata-Häme Soi03.07.2021 08:00
Suosituimmat
MTV3
TTK-lähetys hämmensi: Kiti Kokkonen ei saapunut parketille – viime viikon paras sai lähtöpassit
Sunnuntai-iltana nähtiin taas...
Elisa Viihde Viaplay
Ivalo-sarja jatkuu: Mukana myös The Walking Dead -tähti
Ivalon toinen kausi julkaistaan 19.12. alkaen Elisa Viihde Viaplayssa.Toisen...
Alec Baldwin järkyttävässä tragediassa kuvauksissa - ampui vahingossa kuvaajansa kuoliaaksi!
Alec Baldwinin tähdittämän lännenelokuvan...
Napapiirin sankarit saa neljännen osan – pääosassa Heikki Ranta
Napapiirin sankarit -elokuvasarja saa neljännen osan, jota...
Tanssii tähtien kanssa -tanssinopettaja Anssi Heikkilä: Parketilla näkyvät tunteet eivät ole aitoja!
Anssi Heikkilä, 33, on...
Elisa Viihde Viaplay
Mahtava paketti kauhuleffoja käynnistää halloweenin odotuksen
Elisa Viihde Viaplay on julkaissut lähestyvän halloweenin kunniaksi...
MTV3
Sita Salminen TTK-pudotuksen jälkeen: "Olen suoraan sanottuna sokissa"
Sunnuntain (24.10.) Tanssii tähtien kanssa -lähetyksessä...
MTV3
Ensitreffit alttarilla -sulhanen suunnittelee jo yhteisiä lapsia: ”Nyt ainakin tuntuu sen verran hyvältä...”
Ensitreffit alttarilla...
Nelonen
BB-Minna yllätti: Palasi takaisin taloon!
Big Brotherissa koettiin sunnuntain häädön jälkeen melkoinen yllätys, kun BB-taloon...
Sarja-arvio: Kastanjamies nostaa nordic noirin uudelle tasolle
Kastanjamies (Netflix) *****Tanskalaisesta klassikkosarjasta...