fbq

Veronica Verho toi esiin vakavan ongelman - sai surullisia viestejä: ”Meidän koira meinasi 2 vuotta sitten kuolla tähän”

Pääkaupunkiseudulla käytettävä tiesuola aiheuttaa vuosittain oireilua lemmikkikoirissa, kun sitä joutuu niiden tassuihin tai suuhun.

Mediapersoona Veronica Verho, 27, on kahden pienen mäyräkoiran omistaja.

Arkistovideo: Veronica vastaa Seiskan "Milloin viimeksi" -kysymyksiin:

Mäyriskaverukset Matti ja Teppo käyttävät ulkona tossuja. Veronica näyttää jakamallaan Tiktok-videolla haukkujensa jalkineet ja kertoo nähneensä viime aikoina paljon videoita, joissa ihmiset esittelevät koirilleen ostamiaan tossuja. Videoiden kommenteissa koirien tossuja on kritisoitu, sillä koirat eivät ole ennenkään sellaisia tarvinneet.

Veronica kuitenkin muistaa lukeneensa pari vuotta sitten traagisesta tapauksesta helsinkiläisesta Facebook-ryhmästä. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Yksi koira oli kuollut. Se oli saanut suolamyrkytyksen. Ei mistään ruuasta eikä mistään sellaisesta, vaan siinä puhuttiin katusuolasta, Veronica selostaa.

- Olen itse ollut koirani vieressä niin, että sillä ei ole tossuja ja se astuu katusuolaan, enkä ole ikinä pelästynyt niin paljon. Se koira huusi, kuin sitä tapettaisiin. Se oli aivan hirveää.

Veronica ei tuolloin tiennyt lainkaan, mistä ihmeestä on kyse.

- Se vaan huusi ja itki, kun sitä sattui. Kun yhdistää jään ja suolan, siitä tulee palovammoja ihmisellekin käteen - tällainen haaste oli joskus Youtubessa, hän muistaa ja muistaa kokeilleensa itsekin jääsuolahaastetta käteensä Youtube-alkuaikoinaan.

Näin Veronica Verhon Matti-koira voi nyt

Veronica kertoo, että kantaa koiransa usein autotien yli, koska huolimatta siitä, että suola kulkeutuu kaikkialle, on sitä eniten autotiessä. Tämän vuoksi tossujen pitäminen on Veronican mielestä äärimmäisen perusteltua.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Se on eri asia, jos asuu jossain landella ja pystyy kävelemään metsäreittejä, missä ei mene autoja. Siellä varmaan sitä suolaa ei ole niin paljon. Täällä kaupungissa kun asutaan, sitä suolaa on kaikkialla.

Veronica kertoo pesevänsä koiriensa tassut aina lenkkien jälkeen talvisin.

- En halua, että koirani nuolevat tassujaan niin, että niissä on suolaa, ja että ne saisivat jonkun suolamyrkytyksen siitä. 

Veronica Verho pysäyttävästä hetkestä: ”Huomasin yhtäkkiä verta”

Väyläviraston sivuilla kerrotaan, että teitä suolataan, jotta tien pinta olisi talvellakin pitävä. Suolaa käytetään vilkkaimmilla teillä.

Koiramme.fi-sivustolla kerrotaan tiesuolan aiheuttavan koirien tassujen anturoiden kuivumista, halkeilua ja jopa palovammoja. Jos koira nuolee tiesuolaa tassuistaan, se voi saada elimistöönsä myrkyllisiä kemikaaleja.

Veronica Verho joutui pyytämään tuntemattomalta rahaa: "Tuntui ihan kauhealta"

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Veronica muistuttaa, ettei hänellä ole todisteita suolamyrkytykseen kuolleesta koirasta. Hän on kuitenkin saanut paljonkertovia kommentteja niin Tiktokin kuin Instagraminkin puolelle.

- Meidän koira meinasi 2 vuotta sitten kuolla tähän. Oli viikissä tehohoidossa ja onneksi selvisi. Eli ihan oikeasta asiasta kyse, Tiktok-seuraaja kommentoi.

- Meidän 10v koiralla ei oo koskaan ollu ongelmia talvisin tassujen jäätymisen kanssa, mutta nyt kun muutettiin Helsinkiin tänä syksynä ongelmat alkoi heti ja olin ihan järkyttynyt kun näin nää uutiset ja tajusin miks koiraan sattuu aina lenkillä. Joudutaan käyttämään tossuja lenkeillä ja toinen vihaa niitä niin paljon että joudun väkisin laittamaan ne kun toinen tärisee sylissä, Veronican jakamassa Instagram-viestissä puolestaan kerrotaan.

Veronica Verho ja Juhani Koskinen virittelevät isoa elämänmuutosta – ”Ja mahdollisimman pian”

Veronica asuu avoliitossa kihlattunsa Juhani Koskisen kanssa. He hankkivat Matti-mäyräkoiran kesällä 2021, kun taas Teppo-mäyräkoira liittyi perheeseen tämän vuoden maaliskuussa.