fbq

Uskoisitko 47-vuotiaaksi? Näin Ville Valo on muuttunut

Seiska onnittelee Suomen kovinta rocktähteä syntymäpäivän johdosta!

Rocktähti Ville Valo täyttää tänään 22. marraskuuta 47 vuotta.

Love metal -yhtye HIMin keulakuvana kirjaimellisesti maailmankuuluksi rokkistaraksi noussut Ville ei juuri esittelyjä kaipaa.

Silkkiääninen Ville on sulattanut synkkämielisten sydämiä 90-luvulta alkaen, ja HIMin sydän- ja pentagrammikuviot yhdistävä heartagram-logo lienee yksi maailman yleisimmistä bänditatuoinneista. 

Jättääkö Ville Valo Suomen? Julkaisi yllättävän asuntohakemuksen: "Budjettini on..."

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

HIMin ensimmäinen albumi Greatest Lovesongs Vol. 666 julkaistiin vuonna 1997, ja sen kansien sisältä löytyivät esimerkiksi hitit When Love and Death Embrace ja Your Sweet Six Six Six, jotka kuuluivat HIMin keikkojen settilistaan aina viimeiseen asti.

Villen romanttiset lurittelut ovat inspiroineet lukemattomia ihmisiä tunnustamaan rakkauttaan tatuoinnin muodossa. Kuva vuodelta 2000.
Ville vuonna 2002.

Ville on paljastanut, että hänen musiikilliset suunnitelmansa poikkesivat huomattavasti siitä, mitä hän lopulta päätyi tekemään HIMin kanssa.

- On ihan liikaa bändejä, jotka laulavat vihasta, politiikasta ja uskonnosta, enkä halunnut tehdä samaa. Halusin olla black metal -bändissä, mutta kun kuulin Dimmu Borgirin Enthrone Darkess Triumphant -albumin, tiesin, ettei siinä ole mitään järkeä, hän kertoi Kerrangille

- Joka tapauksessa, rakkaus ja seksi ovat kaiken ydin. Tiedän, etten koskaan saa selville rakkautta, mutta voin jatkaa yrittämistä, Ville jatkoi.

Norjalainen Dimmu Borgir on orkestraalisen black metalin uranuurtajayhtyeitä, ja Villen mainitsemaa albumia pidetään yhtenä genrensä kaikkien aikojen parhaista teoksista.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tältä Ville Valo näyttää nykyään

Ville sai kutsun Linnan juhliin vuonna 2006.
Huulilla sauhuava tupakka oli taannoin Villen tavaramerkki. Hän lopetti tupakoimisen vuonna 2010. Kuva vuodelta 2006.
Ville vuonna 2008.

Nyt matalaäänisen mestarin musiikillinen ura on kestänyt kolmisenkymmentä vuotta. Ville on pohtinut myös haastatteluissa pitkää musiikkiuraansa ja ikääntymistä.

- Juttelimme asiasta juuri äitini kanssa. Hän kertoi minulle, että hänestä tuntuu yhä samalta, kuin silloin, kun hän oli 14-vuotias. Ainoa ero on, että olemme ulkoa kuin sulavia kynttilöitä. Mutta ajattelutapamme on sama. Totta kai opimme asioita matkan varrella ja viisastumme, mutta teemme yhä virheitä ja meissä on nuorekas energia, Ville kertoi Espanjan Metal Hammerille.

- Toivon, että se asia pysyy. Niin minussa, äidissäni kuin muissakin ihmisissä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tavastiasta juhladokumentti – Ville Valolta harvinainen esiintyminen julkisuudessa

Tummanpuhuva tyyli on pysynyt vokalistilla aina. Kuva vuoden 2010 Rock Im Park -festivaalilta.
Ville vuonna 2013.
HIM perinteisellä uudenvuodenkeikallaan 31.12.2014.

Maaliskuussa 2017 HIM-fanit saivat sydäntäsärkeviä uutisia, kun yhtye ilmoitti lopettavansa toimintansa ja vetävänsä jäähyväiskiertueen.

HIM soitti kaikkien aikojen viimeisen keikkansa uudenvuodenaattona 2017 päättäen taipaleensa vuotuiseen Tavastian uudenvuodenkeikkaan.

Ville on sanonut haastatteluissa, ettei pidä ajatusta comeback-kiertueesta mahdottomana.

HIM on historiaa, mutta bisnes kannattaa! Näin kovaa tulosta Ville Valon firma painaa!

Ville siirtyi HIMin jälkeen soolouralle, ja tekee musiikkia artistinimellä VV. Keikoilla kuullaan yhä rutkasti vanhoja HIM-hittejä Villen omien kipaleiden lisäksi.

Ville jatkaa uudenvuodenkeikkaperinnettä, ja hänet on buukattu tänä vuonna vetämään peräti kolme Tavastian-keikkaa vuodenvaihteen kunniaksi. VV:n voi todistaa Helsingin ytimessä 29.12., 30.12. ja 31.12. 

Keväällä hän lähtee kiertämään ensin Oseaniaa ja siirtyy sieltä keikkailemaan Eurooppaan.

Ville voitti vuonna 2017 vuoden musiikkivideon Emman Olet mun kaikuluotain -biisin videosta.
Ville kiersi vuonna 2019 Agentsin kanssa.
Ville veti kesällä festarikeikkoja Suomessa. Kuva edelliskesältä.