fbq
Vera Stanhope tutkii

Ylen pitkäaikainen suosikkisarja päättyy: ”Aikakauden loppu”

Etsiväsuosikki Vera Stanhope ripustaa kuuluisat takkinsa ja hattunsa naulaan 14 kauden jälkeen.

Suositusta brittisarjasta Vera Stanhope tutkii kuvataan tulevana kesänä 14. kauden uusia jaksoja, mutta ne jäävät sarjan viimeisiksi. Viimeiset kaksituntiset jaksot nähdään vuonna 2025, ja niitä on luvassa vain kaksi.

Suorasukaista Veraa vuodesta 2011 saakka näytellyt Brenda Blethyn, 78, kommentoi tiedotteessa nauttineensa roolista alusta loppuun saakka.

– On surullista sanoa hyvästit. Mutta olen myös ylpeä saavutuksistamme viimeisen 14 vuoden aikana, hän sanoi ja lisäsi jäävänsä kaipaamaan työryhmää ja faneja.

– Kiitos sydämeni pohjasta.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Sarjan vastaava tuottaja Kate Bartlett totesi, että kyseessä on yhden aikakauden loppu. Hän halusi erityisesti kiittää Brendaa.

– Hän on nerokas rikosylikomisario Vera Stanhopena, todellinen aikamme ikoninen hahmo. Ja tietysti upea Ann Cleeves, alkuperäisten romaanien kirjoittaja, hän kehui.

Sarjalla on vannoutunut fanijoukko niin Suomessa kuin ympäri maailmaa. Katsojat ovat olleet pettyneitä siihen, että loppu on käsillä. Vera Stanhopen fanisivuille Facebookissa on kertynyt satoja kommentteja uutisesta.

– Tulen kaipaamaan häntä, ei ole ketään hänen kaltaistaan. Olen rakastanut näyttelijöiden välistä kemiaa, luovia tarinoita ja upeaa castingia. Brenda, toivon sinulle kaikkea hyvää tulevaan. Olet jättänyt meille loistavan tv-perinnön.

– Tulen kaipaamaan ohjelmaa, Vera oli kuin perhettä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Rakastan Veraa, ja olen niin surullinen, että se loppuu. Toisaalta tajuan, että Brendan täytyy eläköityä ja nauttia elämästään perheensä kanssa.

– En jaksa odottaa sen (viimeisen kauden) näkemistä, mutta olen musertunut, että se on viimeinen. Olen rakastanut jokaista kautta, mikään muu tv:ssä ei pääse lähellekään.

– Sääli, että tämä sarja loppuu. Olen rakastanut kaikkia kausia ja erinomaista näyttelijän työtä.

– Tiedän, että sinun aika jättää meidät Verana, mutta mikä menetys!

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

X-palvelun keskusteluissa monet katsojat ovat toivoneet, että suosikkisarjalle tehtäisiin spin off. Sen päähahmoksi kommenteissa on aseteltu Veran aisaparia Joe Ashworthia, jota on näytellyt David Leon.

Vera Stanhope tutkii -sarjan 13. kausi on katsottavissa Yle Areenassa. 12 ensimmäistä kautta on katsottavissa MTV Katsomo+:ssa ja Britboxissa.

Seuraa meitä somessa