fbq

Tutkimus: Suomalaiset eivät usko Windows95manin menestykseen

Windows95man ei tutkimuksen mukaan nauti kovin vahvaa luottamusta Suomen kansalta tänään alkavissa Euroviisuissa.

Maailman suurin musiikkispektaakkeli eli Euroviisut alkaa tänään. Suorana lähetyksenä nähtävässä ensimmäisessä semifinaalissa Suomea edustavat ja finaalipaikasta kisaavat Windows95man Teemu Keisteri ja Henri Piispanen biisillä No Rules.

Huumoria ja paljasta pintaa esityksessään hyödyntävä Windows95man ei nauti kovin vankkaa luottamusta suomalaisilta, sillä markkinatutkimusyritys Bilendin tuoreen tutkimuksen mukaan vain alle kaksi prosenttia suomalaisista uskoo Windows95manin voittavan Euroviisut.

Bilendin tutkimuksessa kysyttiin Tanskassa, Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa kansalaisten ajatuksista oman maan voiton suhteen. Muissa pohjoismaissa usko omaan edustajaan oli hieman korkeammalla kuin Suomessa. Ruotsissa viisi prosentti luotti oman maansa voittoon. Norjalaisilla oli kovin, seitsemän prosentin, luotto viisuedustajaansa.

Yllättäen noin 45 prosenttia tanskalaisista ja suomalaisista ei saman tutkimuksen mukaan usko oman maansa pääsevän tänä vuonna edes finaaliin asti.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Suomen esitykseen kuuluu tänä vuonna myös valtava muna.

Nuoremmilla kovempi luotto

Tutkimuksessa selvisi myös, että usko Windows95manin menestymiseen viisuissa korreloi suoraan iän kanssa. Mitä nuorempi vastaaja oli, sitä todennäköisemmin hän uskoi Windows95manin pärjäävän kisassa. Bilendin tutkimukseen osallistui neljästä pohjoismaasta maasta tuhat 18–75-vuotiasta.

Bilendi tutki myös pohjoismaalaisten innokkuutta seurata tänä vuonna Ruotsin Malmössä pidettäviä Euroviisuja. Kaikista vastaajista 34 prosenttia aikoi seurata laulukisaa. Suomalaiset ja ruotsalaiset olivat innokkaimpia katsomaan viisuja, sillä jopa 39 prosenttia vastaajista aikoi katsoa kilpailua. 

Viime vuoden viisuissa nähtiinkin naapurimaiden jännittävä taisto, kun Suomen Käärijä ja Ruotsin Loreen mittelivät voitosta aina kalkkiviivoille saakka.

Suomen esiintymisvuoro illan semifinaalissa on kymmenentenä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Eurovision Song Contest -kilpailun ensimmäinen semifinaali nähdään tänään TV1:llä kello 22.00 ja toinen semifinaali torstaina. Viisufinaali on vuorossa ensi lauantaina.

Seuraa meitä somessa