fbq

Tehtiinkö Yleisradioon terrori-isku? Hannu-Pekka Hänninen kertoo erikoisesta lähetyksestä

Syyskuun 11. päivän terrori-iskut oli ensimmäinen kerta, kun Urheiluruutua ei esitetty ollenkaan lakon tai teknisten syiden takia.

Urheiluruudun pitkäaikaisimpia toimittajia on Hannu-Pekka Hänninen, 71, joka työskenteli Yleisradiolla lähes 40 vuotta. Hänelle on jäänyt erityisesti mieleen lähetyspäivä 11. syyskuuta vuodelta 2001.

− Tulimme töihin kahden aikaan iltapäivällä. Jollakin oli CNN:n uutiskanava auki. Katselimme siinä, että hetkinen, tuossa on WTC-torni, jossa on reikä. CNN:n toimittaja sanoi, että siihen on iskeytynyt pienkone. Totesimme, että mennään syömään ja hoitamaan sitten Urheiluruutua, Hänninen muistelee.

Roni Bäckillä on liian kiihkeitä ihailijoita – naapuri soitti poliisit

Kun toimittajat tulivat takaisin, selvisi, ettei WTC-torniin ollutkaan iskeytynyt pienkone vaan matkustajakone. Yhdysvaltain tuhoisimmassa terrori-iskussa kaapattiin neljä kotimaanlennolla ollutta matkustajakonetta, joista kolme räjäytettiin New Yorkissa ja Washingtonissa sijainneisiin rakennuksiin.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kaksi suurista matkustajakoneista törmäsi World Trade Centerin torneihin New Yorkin Manhattanissa. Kuolleita arvioitiin olleen 5000. Yle alkoi esittää välittömästi erikoisuutislähetyksiä.

Urheiluruudun jälkeen Hannu-Pekka Hänninen on selostanut Eurosportilla.

− Illalla totesin, että Urheiluruudussa ei ole tänään niin tärkeää asiaa, että jätetään pois. Se oli ensimmäinen kerta, kun Urheiluruutu jäi pois ilman lakkoa ja teknisiä syitä.

Seuraavankin päivän uutistarjontaa hallitsivat WTC-iskut. Hänninen oli Urheiluruudun lähetysvuorossa, mutta toisen juonnon jälkeen kuva pysähtyi. Teknisen vian seurauksena Hännisen kuva jäi televisioruudulle tärisemään.

Eroottinen Villi leikki -draama pohtii valtaa – ”Eikö pelkästään asennon vaihtaminen seksin aikana johda valtatasapainon järkkymiseen?”

− Varmaan monelle tuli mieleen, että Yleisradioon on tehty terrori-isku. Sitä kesti vajaat kymmenen sekuntia, jonka jälkeen tulin taas ruutuun ja sanoin ’Tervetuloa takaisin suoraan lähetyksen Pasilasta’. Kaikista näistä on selvitty.

Urheiluruutu 60 vuotta perjantaina 27.10. TV1:ssä kello 21.05 alkaen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Seuraa meitä somessa