fbq
20240325, Helsinki. Kuppilat kuntoon -pressi. Kuvassa Ville Haapasalo.

Tästä syystä Ville Haapasalo ei näyttele Suomessa: "Ei ollut tietoinen valinta"

Ravintolayrittäjä Ville Haapasalo nähtäisiin yhä näyttelijänä, jos näyttelijän töitä olisi.

Kuppilat kuntoon -sarja palaa huhtikuussa (10.4.) Neloselle. Ravintoloiden lisäksi itse ohjelma on laitettu uuteen kuntoon.

Tähän asti Kuppilat kuntoon -sarjassa menestynyt julkkiskokki on reissannut ympäri Suomea auttamassa ravintoloita löytämään uutta puhtia tekemiseensä. Brittiläisen ohjelmaformaatin kantaisä on Gordon Ramsay, jonka saappaisiin suomalaisversiossa astui Jyrki Sukula. Hänen jälkeensä kuppiloita kunnosti Michelin-tähtiä työllään ansainnut Hans Välimäki.

Pippa Laukka täräyttää ihmisten yleisimmän ongelman – pelkkä ravinto ja liikunta eivät auta

Jyrkin ja Hansin jatkajaksi pian alkavalle kaudelle valittiin näyttelijä Ville Haapasalo, joka viime vuosina on tullut tunnetuksi ravintoloitsijana, georgialaisen ruokakulttuurin lähettiläänä kiertävine kärryineen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Kun sain Kuppilat kuntoon -tuotannolta ensimmäisen soiton, en ollut varma, oliko kyse pilasoitosta. Se tuntui kummalliselta. Olen näyttelijä, en kokki. Teatterikorkeakoulussa ei opetettu kokkaamista, Ville sanoo.

"Valtava työmäärä"

Ville alkoi pohtia asiaa katsojan näkökulmasta ja tuli siihen tulokseen, ettei olisi uskottavaa, jos hän alkaisi televisio-ohjelmassa leikkiä kokkia. Kuppilat kuntoon -ohjelmaan tarvittaisiin alan ammattilainen.

Arman Alizadin yllättävä paljastus: "Olen epäsosiaalinen erakko"

Pipsalle työpari oli mieluinen, sillä pyörittäähän Ville menestyviä ravintoloita.

Näyttelijä-Ville haluttiin pitää mukana produktiossa, mutta hänen rinnalleen sarjan keulahahmoksi etsittiin ammattikokki, keittiöpäällikkö Pipsa Hurmerinta. Kaksikon työnjako oli selvä: Pipsan vastuulla olisi keittiö, ja Ville keskittyisi markkinointiin ja konseptointiin.

– Työnjako kuulosti järkevältä. Jyrki Sukula on sanonut, ettei pystynyt jatkamaan ohjelmassa, koska työ oli liian kuormittavaa yhdelle ihmiselle. Työmäärä on niin valtava, Pipsa sanoo.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Conan O'Brien palaa televisioon

Ville ymmärtää täysin, mistä Jyrki on aiemmin puhunut. Kuvaukset veivät mehut tekijöistään.

– Me teimme Pipsan kanssa tätä kahdestaan, ja silti se oli raskasta. Ei niinkään fyysisesti, vaikka joutuukin olemaan koko päivän jaloillaan, vaan suunnitteleminen, yrittäjän tukeminen, neuvominen, yhdessä keksiminen. Tämä prosessi toteutuksineen oli tosi uuvuttava.

Hiljaisia näyttelijävuosia

Ville teki Venäjällä yli 20-vuotisen menestyksekkään näyttelijäuran ja oli valtionpalkinnon ansainnut elokuvatähti. Työvuodet itänaapurissa päättyivät Venäjän laittomaan hyökkäyssotaan Ukrainassa. Ville asuu nykyään Suomessa ja on julkisuudessakin tuominnut Venäjän sotatoimet.

Sami Garamilta erikoinen heitto väkivallasta – joutuu tappeluun Helmeri Pirisen kanssa

Silti suomalaisyleisö näkee vain harvoin näyttelijää televisiossa tai elokuvissa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Neljään vuoteen en juurikaan ole näytellyt, vain jossain leffoissa nopeasti pistäytynyt. Tämä ei ollut tietoinen valinta, vaan en ole saanut tarjouksia tehdä näyttelijän töitä. Ehkä minä jossain vaiheessa vielä, Ville tuumii.

Kuppilat kuntoon, Ville Haapasalo ja Pipsa Hurmerinta! Nelosella ja Ruudussa 10. huhtikuuta alkaen.

Seuraa meitä somessa