fbq
Niina_Ahonen_Paa_0792045d2d.jpg

Sisustussuunnittelija Niina Ahonen paljastaa: nämä trendit näkyvät Kotoisan tulevalla kaudella

Sisustus- ja remontointiohjelma Kotoisa panee suomalaisten kodit ja pihat uusiksi keskiviikosta 9.3. alkaen. Sisustussuunnittelija Niina Ahosen mukaan ohjelman viidennellä kaudella näkyvät nykymaailman trendit. Isoina teemoina esiin nousevat kodin toimivuus ja ekologisuus. 

Kotoisan aikaisemmillakin kausilla on suosittu jonkun verran kierrättämistä, mutta alkavan kauden kohteissa pyritään entistä enemmän hyödyntämään jo olemassa olevaa kalustusta, Ahonen sanoo.

Ahonen ottaa haasteen vastaan innostuneesti.

– Isoa muutosta varten ei aina tarvitse pistää kaikkea uusiksi. Tällä kaudella meitä haastetaan pohtimaan, kuinka pienillä uudistuksilla ja olemassa olevilla materiaaleilla voidaan luoda kokonaan uusi ilme, Ahonen selittää.

Jo pari vuotta jatkuneella koronaviruspandemialla on ollut dramaattinen vaikutus siihen, mitä ihmiset kodiltaan haluavat. Moni on pandemian aikana rakentanut kotiinsa väliaikaisia etätyöpisteitä, jotka sitten ovatkin jääneet pysyväksi osaksi sisustusta. Myös Kotoisan tulevalla kaudella yhteen kohteista suunnitellaan toimivampaa etätyöpistettä. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Ahosen mukaan kodin toimivuus ylipäänsä on ihmisten asumishaaveiden keskiössä, olipa kyseessä sitten neliömäärältään pieni kaupunkiasunto tai iso perheasunto. Sisustukseensa suomalaiset haluavat yleisimmin luonnonläheisiä ja rauhallisia sävyjä. 

– Tulevalla kaudella ihmisiä haastetaan ehkä enemmän siihen, että mitä jos kodissa olisikin vähän jotain väripilkkua, Ahonen lisää. 

Eroavatko tv:n piharemontit muista piharemonteista? Kotoisan viherrakentajaveljekset vastaavat

Kotoisa keskiviikkoisin MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa ke 9.3. klo 20 alkaen.

Seuraa meitä somessa