fbq
Tähdet tähdet Riku Nieminen

Puolialaston Riku Nieminen ottaa ison riskin Tähdet, tähdet -jaksossa – yleisö ulvoo

Riku Nieminen toistaa Tähdet, tähdet -esityksessä vain yhtä sanaa.

Tähdet, tähdet -kauden seitsemännessä osassa perjantaina 10.5. tulkitaan lattaribiisejä. Kisaajia on jäljellä kahdeksan kappaletta, yhtenä heistä näyttelijä Riku Nieminen. Hän selviää biisistään yhdellä sanalla.

Riku pohjustaa kappaletta humoristiseen tyyliin.

– Tämä on sanoituksellisesti hankala. Jos rap-biisissä oltiin taitotasojen yläosassa, niin tässä mennään ihan äärirajoilla ja ehkä vähän ylikin, Riku vihjailee haastattelussa ennen esitystä.

– Tässä kohtaa kisaa tämä biisivalinta voi olla hyvin iso riski. Tämä on niin vaativa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Lopulta paljastuu, että esitys on kyllä riski, mutta toisella tavalla kuin vihjaillaan. Esityksen ympärille on rakennettu sketsimäinen tarina, jossa Riku tulee lavalle siivoojana ja laulaa kuulokkeista tulevaa Bon Jovin Livin’ on a Prayeriä. Tuotantoryhmä tulee kuitenkin keskeyttämään siivouksen, pukee Rikulle näyttävät vaatteet päälle ja panee Rikun laulamaan The Champsin 1950-luvun hitin Tequila.

Aluksi Riku tulee lavalle siivoojan roolissa.

Vaatteita vaihtaessa paljastuu Rikun yläkeho. Yleisöstä kuuluu hyväksyvää ulvontaa.

Itse kappaleessa ei ole paljon tulkittavaa laulajalle: Riku huikkaa huippukohdissa yhteensä kolme kertaa sanan ”Tequila!”. Riski kuitenkin kannattaa ainakin tuomariston mielestä. Lilli Paasikivi, Sami Yaffa ja Juuso Mäkilähde ylistävät esitystä.

– Tämä oli vuosisadan esitys!, Sami saa sanottua naurun loputtua.

– Tiedän, että sinä et edes yrittänyt lausua tequilaa espanjalaisittain, se oli "tekila". Tämä oli täyttä happoa ja dadaa ja mitä kaikkia adjektiiveja tähän voisi laittaa. En ole nauranut näin hyvin pitkään aikaan, kiitos siitä!

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Lilli kehuu esityksen sketsiluonnetta ja heittäytymistä. Juuso jatkaa samalla linjalla.

– Tämä oli riski, joka kannatti ehdottomasti. Tähän ohjelmaan kaivataan tuollaisia, mutta ihan hyvä, ettet säästänyt tuota finaaliin. Tuntuu nimittäin siltä, että olet matkalla finaaliin, Juuso arvioi.

Tähdet, tähdet Nelosella ja Ruudussa perjantaisin ja sunnuntaisin.

Lopussa on jo show-meininkiä.

Seuraa meitä somessa