fbq
epa11143595 Artist Windows95man performs at the Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) in Tampere, Finland, 10 February 2024. The winner of the song contest will represent Finland at Eurovision Song Contest 2024. The 68th edition of the Eurovision Song Contest (ESC) will take place at the Malmo Arena, with the two semi-finals held on 07 and 09 May, and the final on 11 May 2024. EPA-EFE/KIMMO BRANDT

Päätös: Näin Windows95manin logolle käy Euroviisuissa

Windows95man sai pitää esiintyjänimensä, mutta Windowsin logolle piti tehdä jotain.

Vaikka Windows95man (Teemu Keisteri) vahvistikin helmikuussa osallistuvansa Euroviisuihin, yksi asia oli vielä epävarmaa: mitä tehdä artistin t-paitaa ja lippalakkia koristavalle Windows95-käyttöjärjestelmän logolle? Teemu kertoi Ilta- Sanomien haastattelussa, että saa pitää esiintyjänimensä, mutta logosta käytiin vielä keskusteluja. Euroviisujen säännöissä mainitaan, että tuotemerkkejä ei saa näyttää.

Näin Jesse Markin kommentoi Suomen päätöstä Euroviisuihin lähtemisestä

Perjantaina 15. maaliskuuta asiaan oli löytynyt ratkaisu. Uuden Musiikin Kilpailu ja Windows95man jakoivat Instagramissa videon, jossa Teemu näyttää aluksi, ettei saa käyttää alkuperäistä t-paitaansa. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Sitten hän ottaa matkalaukustaan esille paidan, jossa Windows95-logo on pikselöity, ja pukee sen ylleen. Sitten toinen No Rules -kappaleen esittäjistä, Henri Piispanen laittaa tarran lippalakin Windows-logon päälle.

–  Rules must be followed (sääntöjä täytyy noudattaa)! Käy kattoon Windows95manin Little bit Rules! -versio Euroviisujen Youtubesta, julkaisuun kirjoitettiin.

Windows95man paljasti, miten hänen esityksensä muuttuu Euroviisuissa

Euroviisujen viralliselle Youtube-kanavalle jaettiin Windows95manin No Rules -esitys Uuden Musiikin Kilpailusta. Erikoista videossa on se, että Windows95manin t-paita ja lippalakki on pikselöity koko esityksen ajan. Somessa muutos on otettu tyytyväisinä vastaan.

– Tuo pikselisensuuri tuntuu siltä, kuin tekisitte jotain tosi tosi arveluttavaa, Instagramissa vitsaillaan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Euroviisut Malmössä 7.–11.5.

Seuraa meitä somessa