fbq
20240417, Helsinki. Au pairit -sarjan pressi. Kuvassa Sinna.

Oma isättömyys nousi pintaan au pair -Sinnan isäntäperheessä: "Kyllä se mua viilsi"

Sinna oli au pairina perheessä, jossa isä oli poissa omasta tahdostaan.

Tuoreen Au pairit -kauden au paireissa on nuoria naisia eri taustoista. Yksi heistä on 20-vuotias Sinna, joka menetti isänsä vuotta ennen Maltalle au pairiksi lähtöä. Isä sairastui Alzheimerin tautiin Sinnan ollessa vain 13-vuotias.

Sinna lähtee au pairiksi perheeseen, jossa isä on avioeron jälkeen näyttäytynyt vain harvoin. Kahdesta lapsesta huolehtivat äiti Tetiana ja mummo Olha.

– Lapset olivat joskus viikonlopusta yhden vuorokauden isällään, Sinna kertoo perheen järjestelyistä.

Isä teki paljon töitä, eikä äitikään tahtonut olla suuremmin hänen kanssaan tekemisissä. Sinnaa jännitti etukäteen se, millaista olisi mennä perheeseen, jossa on onnellinen, terve ja rakastava isä. Pieniltä lapsilta käytännössä puuttuva isä oli sekin vaikeaa nähdä. Sinnan mukaan 3-vuotias poika Erik ei ihan ymmärtänyt, ettei isä ollut juurikaan kuvioissa, mutta 9-vuotiasta Dianaa se selvästi harmitti.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Tyttö oli aika ikävissään siitä, kun koulussa kaikilla oli isä, joka on läsnä ja rakastaa. Kyllä se mua viilsi, että hän on tuon ikäinen, ja käsittelee samoja juttuja. Tai ehkä on vielä pahempi, että se isä on olemassa, mutta ei ole läsnä, eikä oikeastaan edes halua olla, Sinna muistelee.

Sinna kertoo yrittäneensä tukea Dianaa, mutta ei kokenut osaavansa samaistua tämän kokemuksiin. Tyttö oli kuitenkin surullinen kuullessaan, että Sinnan isä on kuollut.

– Kyllä mä yritin sanoa hänelle, että elämä kantaa. Se on ajatus, jolla mä menen aina elämässä, Sinna kertoo.

Sinnan mukaan Diana myös toivoi, että äiti löytäisi vierelleen jonkun, joka rakastaisi lapsia kuin omiaan.

Herkäksi sieluksi tunnistautuva Sinna kertoo karaistuneensa reissussa jollain tapaa. Aiemmin hän on kaivannut negatiivisten tunteiden käsittelyyn muilta ihmisiltä empatiaa ja lämpöä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Siellä sitä ei samalla tavalla saanut. Kun iltaisin itketti, niin poikaystävä oli siellä langan päässä, mutta kun menin nukkumaan, jouduin käsittelemään tunteeni yksin. Tuntuu, että se kovetti mua jollain tavalla, Sinna kertoo.

– Minulla on ihmisiä ympärillä, mutta elämästä selviää yksinkin, Sinna kertoo oppimastaan.

Sinnan mukaan poikaystäväkin on yrittänyt opettaa hänelle tietynlaista kovuutta, jota hän kuvailee arvostukseksi omaa itseään kohtaan.

– Mun kaveritkin ovat aina sanoneet, että annan muiden vähän talloa mun päälle. Tuntuu, että en samalla tavalla enää anna sen tapahtua, Sinna toteaa.

Au pairien 11. kausi julkaistaan kokonaisuudessaan Yle Areenassa keskiviikkona 8.5. klo 20.00. Yle TV2:ssa uudet jaksot nähdään ke–su 8.5.–12.5. kaksi jaksoa kerrallaan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Seuraa meitä somessa