fbq
Netflix

Netflixin ankarasti parjattu uudistus rantautui Suomeen – tilaajamäärä rajussa syöksylaskussa

Suoratoistopalvelu Netflix on rajoittanut henkilökohtaisten tilien jakamista talouden ulkopuolisille henkilöille viime vuodesta alkaen Latinalaisessa Amerikassa, Kanadassa, Espanjassa ja Portugalissa.

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna myös moni suomalainen huomasi, että Netflixin rajoitustoiminnot rantautuivat kuluttajien televisioihin. Netflixin avatessa ruutuun ponnahtaa nykyisin vahvistuspyyntö, jossa pyydetään vahvistamaan laitteen kotitalous. Yritys on lähestynyt tilinsä jakavia käyttäjiä myös sähköpostitse.

Käytännössä uuden vahvistuksen tarkoituksena on Netflixin suunnitelma, jolla se aikoo laittaa lopun tilien jakamiselle useamman ihmisen kesken. Tilien jakamisesta tulee tulevaisuudessa siis maksullista, mitä se ei ole ollut tähän mennessä. 

– Netflix-palvelu ja mikä tahansa palvelun kautta saatava sisältö on tarkoitettu vain henkilökohtaiseen ja ei-kaupalliseen käyttöön, eikä sitä saa jakaa kotitaloutesi ulkopuolisille henkilöille, kerrotaan Netflixin käyttöehdoissa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Näkökulma: Positiivisuus ja suvaitsevaisuus valtasivat tv:n – enää ei tarvitse tuntea myötähäpeää

Lähtökohtaisesti Netflix alleviivaa, että yksi Netflix-tili on tarkoitettu samassa kotitaloudessa asuvien käyttöön. Kotitalouteen kuulumattomien tulisi käyttää omaa tiliään. 

Tilinsä jakajat voivat jatkossa maksaa erillisen tilauksen niin sanottuna lisäjäsenpaikkana. Suomessa lisäjäsenen liittäminen tilaukseen maksaa 3,99 euroa. Palvelun avulla käyttäjän katseluhistoria, suositukset ja muut tiedot siirtyvät uudelle henkilökohtaiselle tilille, joka on halvimmillaan 7,99 euroa.

Suoratoistopalvelu on menettänyt uudistuksen myötä tammi-maaliskuun aikana yli miljoona käyttäjää jo pelkästään Espanjassa.  

Seuraa meitä somessa